CarΗellas: FP3 GP Βρετανίας: Μάχη μέχρις εσχάτων

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

FP3 GP Βρετανίας: Μάχη μέχρις εσχάτων

Η τετράδα των Hamilton-Raikkonen-Bottas και Vettel ετοιμάζεται για μια πολύ μεγάλη μάχη ενόψει Κατατακτηρίων Δοκιμών, με τους πιλότους της Red Bull αισθητά πιο πίσω. Εκπληκτικός Leclerc στην έβδομη θέση του FP3.
fp3 hamilton
Μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στους πιλότους των Mercedes και Ferrari αναμένεται ενόψει των Κατατακτήριων Δοκιμών του δέκατου αγώνα της φετινής σεζόν, στο ιστορικό Silverstone της Αγγλίας. Κι αυτό φάνηκε
περισσότερο από ποτέ στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Βρετανικού Grand Prix όταν οι τέσσερις προαναφερθέντες έδωσαν μεγάλη μάχη για την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Αυτήν πήρε τελικά ο Lewis Hamilton. Ο ‘home hero’ επικράτησε για 0.093sec. του δεύτερου Kimi Raikkonen που έδειξε πολύ ενθαρρυντική εικόνα στις τρίτες ελεύθερες, με τον Valtteri Bottas πιο πίσω στην τρίτη θέση. Τέταρτος, πάνω από δευτερόλεπτο πίσω από τον Hamilton ήταν ο Sebastian Vettel. Ο Γερμανός όμως δεν είχε μια διόλου απροβλημάτιστη διαδικασία, χάνοντας χρόνο με το σφοδρό ατύχημα του Brendon Hartley ένα τέταρτο περίπου μετά το ξεκίνημα αυτής που έφερε την κόκκινη σημαία στην πίστα. Ύστερα, ο Vettel ταλαιπωρήθηκε με αυχενικές ενοχλήσεις και δεν επανεμφανίστηκε στην πίστα.
garagistas
Πολύ μακριά από την πρώτη τετράδα έμειναν οι δύο Red Bull. Οι «Κόκκινοι Ταύροι» παραδέχτηκαν χθες την ανωτερότητα σε ρυθμό κατατακτήριων των αντιπάλων τους, ξεκαθάρισαν πως το setup τους για το Σαββατοκύριακο θα στοχεύσει σε έναν καλύτερο ρυθμό αγώνα και έτσι οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo έδειξαν ανίκανοι να πολεμήσουν σήμερα για την pole position.
Αντίθετα, δέχτηκαν την απειλή από έναν μαγικό Charles Leclerc, ο οποίος έφερε στα τελευταία στάδια της διαδικασίας την Sauber ως την πέμπτη θέση, πριν περιοριστεί τελικά στην έβδομη και βρέθηκε στιγμιαία πάνω από αμφότερα τα κυανέρυθρα μονοθέσια. Παρόμοιο ρυθμό είχε και ο Marcus Ericsson όμως, δείχνοντας πως οι προοπτικές της Sauber για ένα καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές είναι εξόχως αυξημένες. Ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Alfa Romeo-Sauber βρέθηκαν άλλα δύο μονοθέσια με κινητήρα της Ferrari, αυτά των δύο Haas με τον Kevin Magnussen όγδοο και τον Romain Grosjean στην ένατη θέση
Εκτός δεκάδας έμειναν αντίθετα και τα δύο μονοθέσια της Force India. Οι Ocon και Perez, που χθες ήταν σταθερά μέσα στα μονοθέσια που είχαν αυξημένες πιθανότητες να περάσουν στο Q3, έμειναν σήμερα στην 11η και 12η θέση αντίστοιχα. Πίσω τους ο Fernando Alonso, στην πρώτη McLaren, ενώ πολύ χαμηλά, μόλις 14ος και 15ος κατατάχτηκαν οι δύο Renault, των Nico Hulkenberg και Carlos Sainz Jr.
Πίσω τους ήταν για άλλη μια φορά οι δύο Williams, των Stroll, Sirotkin, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις, πάνω μόνο από τον Hartley, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει χρονομετρημένο γύρο, οι Stoffel Vandoorne και Pierre Gasly.
Κατάταξη FP3:
FP3
Οι Κατατακτήριες Δοκιμές του Βρετανικού Grand Prix ξεκινούν σε λιγότερο από δύο ώρες στην πίστα του Silverstone και θα μεταδοθούν αποκλειστικά ζωντανά από τις 15:50 στο Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!