CarΗellas: Κατατακτήριες GP Βρετανίας: Η Pole στον οικοδεσπότη

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Κατατακτήριες GP Βρετανίας: Η Pole στον οικοδεσπότη

Ο Lewis Hamilton πήρε μια συγκινητική pole position μετά από μια τρομερή μάχη με τις δύο Ferrari και τον team-mate του, Valtteri Bottas στο Q3 στον εντός έδρας αγώνα του.
1530904102922
Είναι ο αγώνας που ο Lewis Hamilton θέλει πάντα να κερδίζει. Ο Βρετανός νυν παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάστηκε να παλέψει και να μοχθήσει αλλά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις σημερινές
κατατακτήριες δοκιμές μετά από έναν απίθανο τελευταίο γύρο στο Q3 που τον έφερε πάνω από τις δύο Ferrari, του Sebastian Vettel και του Kimi Raikkonen και αμέσως μετά εμφανίστηκε άκρως συγκινημένος για την έκτη του pole στο σπίτι μπροστά στο κοινό του.
Τα δύο κόκκινα μονοθέσια από την άλλη ήταν ανταγωνιστικά μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, δεν μπόρεσαν όμως να ξεπεράσουν οριακά τον σεληνιασμένο Hamilton, φέρνοντας έτσι τρεις πιλότους εντός ενός δεκάτου για τις τρεις πρώτες θέσεις. Πιο πίσω έμεινε ο Valtteri Bottas που δεν ακολούθησε στον ρυθμό τον team-mate του και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.
Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι δύο Red Bull. O Max Verstappen θα ηγηθεί του Daniel Ricciardo στην προσπάθεια αμφότερων να ανατρέψουν το σκηνικό και να εκμεταλλευτούν το race setup στο οποίο ποντάρουν οι Αυστριακοί που έδειχναν όλο το διήμερο ως τώρα πως δεν μπορούν να χτυπήσουν κάτι καλύτερο στις Κατατακτήριες.
garagistas
Πίσω τους θα είναι οι δύο Haas, των Kevin Magnussen και Romain Grosjean με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική τους επίδοση στο Αυστριακό Grand Prix ενώ για δεύτερη φορά στην δεκάδα θα βρίσκεται ο Charles Leclerc, που έφερε την Sauber στην ένατη θέση. Δέκατος θα εκκινήσει ο Esteban Ocon.
Εκτός από το Q2 έμειναν ο Nico Hulkenberg, σε ένα κακό διήμερο ως τώρα για την Renault, η έτερη Force India του Sergio Perez καθώς και οι Fernando Alonso, Pierre Gasly και Marcus Ericsson.
Ο Carlos Sainz Jr. έπεσε θύμα έκπληξης στο Q1 μένοντας μόλις στην 16η θέση της κατάταξης πάνω μονάχα από τον εκ νέου απογοητευτικότατο Stoffel Vandoorne και τις δύο Williams των Sirotkin και Stroll που αντιμετώπισαν αμφότεροι εξόδους και δεν κατάφεραν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς γύρους. Τελευταίος στο αυριανό grid, χωρίς καν να μπορέσει να συμμετάσχει στις κατατακτήριες μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο FP3 θα εκκινήσει ο Brendon Hartley.
Σειρά κατάταξης:
katataksi
Η εκκίνηση στην πίστα του Silverstone θα δοθεί αύριο στις 16:10 ώρα Ελλάδος και ο αγώνας θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport5HD (15:45) και την ΕΡΤ2-ΕΡΤ HD. Παράλληλα, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδώσει μαγνητοσκοπημένα τα καλύτερα στιγμιότυπα των σημερινών κατατακτήριων δοκιμών από τις 15:00 το μεσημέρι.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!