CarΗellas: FP1 GP Ουγγαρίας: «Ταύρος» Ricciardo στο Ουγγαρόρινγκ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

FP1 GP Ουγγαρίας: «Ταύρος» Ricciardo στο Ουγγαρόρινγκ

Ο Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ουγγρικού Grand Prix με δεύτερο τον Sebastian Vettel και τρίτο τον Max Verstappen
ricciardo.

Η Formula 1 επέστρεψε για 33η φορά αυτό το Σαββατοκύριακο στην Βουδαπέστη για το Ουγγρικό Grand Prix, που αποτελεί τον 12ο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και τελευταίο πριν την έναρξη
των θερινών 15ήμερων διακοπών πιλότων και μηχανικών και ο Daniel Ricciardo ξεκίνησε το τριήμερο με τον ιδανικότερο τρόπο, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με soft γόμα, 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον δεύτερο Sebastian Vettel, που ήταν ο μοναδικός από την πρώτη εξάδα που έκανε τον ταχύτερο χρόνο του με ultrasoft.
Ο ισχυρός ρυθμός της Red Bull πιστοποιήθηκε και από την τρίτη θέση του Max Verstappen, που πλασαρίστηκε 0.088 sec. πίσω από τον team-mate του, ενώ τέταρτος βρέθηκε ο Kimi Raikkonen στο δεύτερο κόκκινο μονοθέσιο, που φέρει μια μαύρη κορδέλα για τον θάνατο του μέχρι πρότινος εκτελεστικού διευθυντή της Ferrari, Sergio Marchionne. Στην πέμπτη και έκτη θέση μόλις, έμειναν από την άλλη οι δύο Mercedes, σε μια πίστα που παραδοσιακά δεν ταιριάζει στα «θέλω» των Ασημί Βελών τα τελευταία χρόνια αλλά παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες του Lewis Hamilton, που είναι πολυνίκης εκεί με πέντε επικρατήσεις.
garagistas
«Best of the rest» παρουσιάστηκε για άλλη μια περίοδο η Haas με τον Romain Grosjean στην έβδομη θέση και τον Kevin Magnussen δέκατο. Ανάμεσά τους, αντίπαλον δέος για τους Αμερικάνους αναμένεται να είναι η Renault, που έφερε τους Nico Hulkenberg και Carlos Sainz Jr αμφότερους στην δεκάδα. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός αναγκάστηκε να σταματήσει στο πλάι της πίστας λίγο μετά το μέσον της διαδικασίας με αδιευκρίνιστο για την ώρα πρόβλημα.
Ενθαρρυντική εικόνα παρουσίασαν σε αυτήν την πρώτη περίοδο και οι δύο Toro Rosso. Ο Pierre Gasly τερμάτισε ενδέκατος την διαδικασία, δύο θέσεις μπροστά από τον team-mate του, Brendon Hartley, αμφότεροι με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Αντίθετα, με την μέση γόμα πλασαρίστηκε ανάμεσά τους o Fernando Alonso, ενώ ο Stoffel Vandoorne έμεινε 16ος.
Πάνω από τον Βέλγο ήταν η Williams του Lance Stroll και η πρώτη εκ των δύο Force India, στα χέρια του Esteban Ocon, την ώρα που ο Sergio Perez ολοκλήρωνε το μέτριο ξεκίνημα των Ινδών στο τριήμερο με την δικιά του 17η θέση.
fp1
Στις τρεις τελευταίες θέσεις έμειναν ο Antonio Giovinazzi, που πήρε την θέση του Charles Leclerc για την πρώτη περίοδο, στο δεύτερο μονοθέσιο της Alfa Romeo-Sauber, ο Sergey Sirotkin και ο πολύ προβληματισμένος Marcus Ericsson, που οδηγήθηκε δις σε τετακέ στην πορεία της διαδικασίας.
Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών θα ξεκινήσει σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες, στις 16:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί από τις 15:50 ζωντανά και αποκλειστικά από το Cosmote Sport5HD.