CarΗellas: GP Γερμανίας: Θρίαμβος Hamilton στο χάος του Hockenheim

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

GP Γερμανίας: Θρίαμβος Hamilton στο χάος του Hockenheim

Ο Lewis Hamilton σκαρφάλωσε από την 14η στην πρώτη θέση και πήρε μια σπουδαία νίκη υπό βροχή μέσα στην Γερμανία, ξαναπαίρνοντας την πρωτοπορία του πρωταθλήματος. 1-2 για την Mercedes στον εντός έδρας αγώνα της.
37543092_2178261542395832_7395188953562742784_n

Ο Lewis Hamilton πήρε μια σπουδαία και εντυπωσιακή νίκη στο Hockenheim εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τόσο την εξαιρετική στρατηγική της ομάδας του και την ικανότητά του να διαχειριστεί άψογα
τα ελαστικά του στο πρώτο stint όσο και το μεγάλο λάθος του Sebastian Vettel υπό βροχή λίγους γύρους πριν το φινάλε, που έφερε τον Γερμανό εκτός αγώνα και ενώ οδηγούσε την κούρσα. Ο Hamilton έτσι ξαναπέρασε πρώτος στην βαθμολογία των πιλότων, 17 βαθμούς πάνω από τον μεγάλο του ανταγωνιστή.
Παράλληλα, η Mercedes κατάφερε να σημειώσει και το 1-2 με τον Valtteri Bottas να τερματίζει δεύτερος, μπροστά από έναν φανερά απογοητευμένο Kimi Raikkonen που έμεινε τρίτος, προδομένος τόσο από την στρατηγική όσο και από την εύνοια της Scuderia προς τον Sebastian Vettel στα μισά του αγώνα, όταν και του ζήτησαν να παραχωρήσει την πρωτοπορία στον team-mate του.
garagistas[4]
Τέταρτος ο Max Verstappen, στην μοναδική Red Bull που τερμάτισε μετά την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo από μηχανολογικό πρόβλημα ενώ στην πέμπτη θέση κατατάχτηκε ο Nico Hulkenberg ως 'best of the rest'.
Dit6gp1WsAAZF7S
Πίσω από τον Γερμανό έμεινε ο Romain Grosjean στην πρώτη Haas ενώ την δεκάδα σε αυτόν τον ανατρεπτικό και χαώδη αγώνα, που στιγματίστηκε από την βροχή στο τελευταίο του κομμάτι, συμπλήρωσαν οι δύο Force India, των Perez και Ocon, ο Marcus Ericsson και ο Brendon Hartley.
Εκτός δεκάδας τερμάτισαν οι Magnussen, Sainz Jr, Vandoorne, Gasly και Leclerc ενώ την καρώ σημαία εκτός των Vettel-Ricciardo δεν είδαν τόσο ο Fernando Alonso όσο και καμία από τις δύο Williams.
DiuGyIZWAAUfiuw
Η Formula 1 ταξιδεύει το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Hungaroring για τον ενδέκατο γύρο της χρονιάς, με τον Lewis Hamilton και την Mercedes να ηγούνται εκ νέου στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!