CarΗellas: Ώρα να ακούσετε τον V12 της McLaren F1 χωρίς εξάτμιση (vid)

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ώρα να ακούσετε τον V12 της McLaren F1 χωρίς εξάτμιση (vid)

Κινητήρες σαν τον V12 της McLaren F1 μας λείπουν όλο και περισσότερο στη σημερινή εποχή του downsizing και το παρακάτω βίντεο μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε τον συγκλονιστικό ήχο του ατμοσφαιρικού κινητήρα της BMW.
BMW-V12-McLaren-F1-moteur-945x628
Ο Jay Leno παρουσιάζει τη διαδικασία αντικατάστασης του ρεζερβουάρ στο βρετανικό supercar, μία διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να
κατεβεί ο κινητήρας. Έτσι μας δίνεται η καλύτερη ευκαιρία να ακούσουμε τον ατμοσφαιρικό V12 χωρητικότητας 6,1 λίτρων χωρίς τη «φίμωση» του συστήματος εξάτμισης.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την παρουσίαση της McLaren F1, το βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου Autocar προανήγγειλε το βρετανικό supercar ως «το καλύτερο μηχάνημα οδήγησης που έχει κατασκευαστεί για δημόσιο δρόμο» και είπε ότι «ενδεχομένως να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει δει ο κόσμος».  Η F1 ανταποκρίθηκε σε αυτές τις προσδοκίες το 1998, όταν πέτυχε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, φτάνοντας την ταχύτητα των 386,7 km/h.
Η στιγμή που ο κινητήρας ακούγεται δίχως την επέμβαση του συστήματος εξάτμισης ξεκινά στο 20ο λεπτό.