CarΗellas: Η νέα Alfa Romeo 8C θα αγγίζει τους 800 ίππους!

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Η νέα Alfa Romeo 8C θα αγγίζει τους 800 ίππους!

Όταν η Alfa Romeo παρουσίασε τα σχέδιά της για την τριετία 2018-2022, το μοντέλο που κέντρισε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν, δικαιολογημένα, η 8C.
8c
Η πρώτη γενιά βρισκόταν στην παραγωγή από το 2007 μέχρι το 2010 και συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 500 coupe και 500 spider αμαξώματα. Την ίδια στρατηγική φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και στο νέο plug-in
υβριδικό supercar τους οι Ιταλοί παρουσιάζοντας το πιθανόν εντός του 2021, αλλά οι αλλαγές στην περίπτωση της νέας γενιάς είναι αρκετές.
Θα βασίζεται σε ένα monocoque ανθρακονημάτινο σασί, ενώ ο θερμικός κινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο του αμαξώματος και ο ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα. Όσον αφορά στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι ήδη γνωστό ότι πρόκειται για μία ισχυρότερη έκδοση του V6 twin-turbo χωρητικότητας 2,9 λίτρων που συναντάμε και στην Giulia Quadrifoglio.
Είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις της νέας Alfa Romeo 8C, αλλά οι Ιταλοί αναφέρουν ότι τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε. Αναμένουμε, λοιπόν, για περισσότερες πληροφορίες!