CarΗellas: FP3 GP Βελγίου: Μάχη εν όψει

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

FP3 GP Βελγίου: Μάχη εν όψει

Ο Sebastian Vettel ήταν ταχύτερος στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Spa, οι Kimi Raikkonen και Lewis Hamilton όμως βρίσκονταν πολύ κοντά στον Γερμανό προοικονομώντας μία σπουδαία μάχη ενόψει κατατακτηρίων δοκιμών.
Vettel
Η Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, επιδεικνύοντας εξίσου δυνατό ρυθμό με εχθές, με τον Sebastian Vettel να είναι ο ταχύτερος της διαδικασίας και τον Kimi
Raikkonen οριακά πίσω από τον team-mate του, στην δεύτερη θέση. Παρ ’όλα αυτά, η μάχη ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών παραμένει ολότελα ανοιχτή, μιας και ο Lewis Hamilton έδειξε πως δεν σκοπεύει να παραχωρήσει αμαχητί την pole position στο Spa, σημειώνοντας έναν χρόνο μονάχα 0.137 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γερμανό αντίπαλό του για τον παγκόσμιο τίτλο, μία διαφορά που σε έναν γύρο των 7 και πλέον χιλιομέτρων φαντάζει μάλλον μηδαμινή.
Αρκετά πιο πίσω, στην τέταρτη θέση, πλασαρίστηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος ούτως ή άλλως θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από τις τελευταίες θέσεις του grid, όπως και ο Nico Hulkenberg, λόγω αλλαγής κινητήριας μονάδας στα μονοθέσιά τους. Ο Φινλανδός, μάλιστα, συμμετείχε σε ένα περίεργο ατύχημα στο τελευταίο κομμάτι της διαδικασίας, όταν στην ευθεία Kemmel, ο Stoffel Vandoorne επιχείρησε να τον προσπεράσει από αριστερά, ο Bottas τον έκλεισε, αναγκάζοντας τον πιλότο της McLaren σε τετακέ και φέρνοντας την κόκκινη σημαία στην πίστα.
Αυτή η κόκκινη σημαία δεν επέτρεψε μεταξύ άλλων στους πιλότους της Red Bull να σημειώσουν αντιπροσωπευτικούς γύρους με τα πιο μαλακά ελαστικά και έτσι περιορίστηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση. Ο μεν Max Verstappen σημείωσε έστω και τελευταία στιγμή έναν χρόνο με την supersoft, 1.387sec πίσω από τον Vettel, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Daniel Ricciardo που έμεινε τελικά έκτος.
garagistas
Την θέση του πρώτου τη τάξει εκ των ομάδων του midfield «έκλεψε» από τους δύο πιλότους της Force India, που μάχονταν για αυτήν εχθές, ο Charles Leclerc, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση με την Sauber. Βέβαια, τόσο ο Sergio Perez που κατατάχτηκε όγδοος όσο και ο Esteban Ocon στην δέκατη θέση δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τον χρόνο τους με την supersoft αφήνοντας θολό το τοπίο για τον πραγματικό απόλυτο ρυθμό των δύο ροζ μονοθεσίων. Ανάμεσα στις δύο Force India και εκ νέου μέσα στην δεκάδα, ήταν μία Renault, αυτή του Nico Hulkenberg, με τον team-mate του, Carlos Sainz Jr, που αποτελεί την μόνη ελπίδα των Γάλλων για κάτι καλό στις κατατακτήριες, πιο πίσω, στην 13η θέση με την soft γόμα.
Οριακά εκτός δεκάδας έμεινε η δεύτερη Sauber, του Marcus Ericsson, ο οποίος είδε πίσω του να πλασαρίζονται τρεις πιλότοι που δεν μπόρεσαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους με την πολύ μαλακή γόμα. Έτσι, εκτός του Sainz Jr, 12ος τερμάτισε την διαδικασία ο Romain Grosjean και πίσω από τον Ισπανό, στην 14η θέση, η έτερη Haas, του Kevin Magnussen.
katataksi fp3
Στις τελευταίες θέσεις, βρέθηκαν σε παράταξη τρεις ομάδες. Αρχικά, τις θέσεις 15-16 «καπάρωσαν» οι πιλότοι της Toro Rosso, Pierre Gasly και Brendon Hartley, με τον Γάλλο μάλιστα να βιώνει μια τρομακτική σκηνή, όταν βγαίνοντας βιαστικά από το pitlane στα τελευταία λεπτά έκανε τετακέ στη μέση της πίστας. Πίσω από το δίδυμο της Ιταλικής ομάδας, κατατάχτηκαν οι δύο Williams, με τον Lance Stroll να είναι ταχύτερος κατά ενάμιση δέκατο του Ρώσου ομοσταύλου του, Sergey Sirotkin. Κάπως έτσι, στις δύο τελευταίες θέσεις έμειναν οι δύο McLaren των Alonso και Vandoorne, οι οποίοι όμως σημείωσαν τους ταχύτερούς τους γύρους μονάχα με την μέση γόμα. Αξιοσημείωτο πάντως και εξόχως θλιβερό για την πάλαι ποτέ κραταιά Βρετανική ομάδα είναι το στατιστικό που δείχνει τον Βέλγο στην τελευταία θέση και στις τρεις ελεύθερες περιόδους δοκιμών ενόψει του αυριανού Βελγικού Grand Prix.
Η δράση στην πίστα του Spa θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες θα μεταδοθούν ζωντανά από τις 15:50 στο Cosmote Sport5HD, ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπά τους θα προβληθούν αύριο στις 15:00 από την ΕΡΤ2 και το ΕΡΤHD, πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!