CarΗellas: FP2 GP Βελγίου: Ο «Βασιλιάς του Spa»!

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

FP2 GP Βελγίου: Ο «Βασιλιάς του Spa»!

Ο Kimi Raikkonen ήταν ταχύτερος όλων στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, μπροστά από τις δύο Mercedes των Hamilton και Bottas. Μόλις πέμπτος ο Sebastian Vettel.
kimi-raikkonen
Μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στους έξι κορυφαίους πιλότους του grid για την pole position, βάσει όσων έδειξαν οι Mercedes, Ferrari και Red Bull στις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων, σήμερα το απόγευμα, ο Kimi Raikkonen πήρε την σκυτάλη από τον team-mate του, Sebastian Vettel που ήταν ταχύτερος το πρωί και τερμάτισε πρώτος σε χρόνους στην πρώτη ημέρα δοκιμών ενόψει του Βελγικού Grand Prix. Ο Φινλανδός που αναζητά την πρώτη νίκη του στο Spa από το 2009 για να δικαιώσει και το προσωνύμιό του ως βασιλιάς της συγκεκριμένης πίστας σημείωσε χρόνο με την supersoft γόμα περί τα 1.5 και 4.5 δέκατα ταχύτερο από τους κύριους διώκτες του, που ήταν οι δύο πιλότοι της Mercedes, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas αντίστοιχα.
Πιο πίσω, στην τέταρτη θέση βρέθηκε η πρώτη Red Bull, με τον Max Verstappen στο τιμόνι, την ώρα που ο Daniel Ricciardo έμεινε έκτος στο δεύτερο Αυστριακό μονοθέσιο. Ανάμεσα στους δύο «Κόκκινους Ταύρους» πλασαρίστηκε ο Sebastian Vettel, ο οποίος δεν βελτίωσε αισθητά τον πρωινό του χρόνο και έτσι έμεινε μακριά από την κορυφή. Αυτό βέβαια, δεν συνιστά ιδιαίτερη πηγή ανησυχίας για τον Γερμανό, αφού αποτελεί σύνηθες φαινόμενο για την Ferrari να δοκιμάζει διάφορα πράγματα την Παρασκευή, πριν εξαπολύσει τα βέλη της στον ανταγωνισμό το Σάββατο.
garagistas
Την θέση του «best of the rest» είχε για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο ένας πιλότος της αναγεννημένης Racing Point Force India. Αυτή την φορά δεν ήταν ο Esteban Ocon, αλλά ο Sergio Perez που κατέλαβε την έβδομη θέση, μπροστά από την Renault του Carlos Sainz Jr. Οι ομόσταυλοί τους έμειναν εκτός δεκάδας όμως, με τον Ocon 13ο και τον Nico Hulkenberg στην 11η θέση.
FP2
Αντίθετα, εντός δεκάδας βρέθηκαν και τα δύο μονοθέσια της Alfa Romeo-Sauber με τον Marcus Ericsson να προηγείται κατά 0.085sec του Charles Leclerc σε μια πολύ ενθαρρυντική εικόνα για την Ελβετική ομάδα. Από εκεί και έπειτα στην 12η και 14η θέση κατατάχτηκαν οι δύο Haas, με τον Romain Grosjean ταχύτερο εκ νέου του Kevin Magnussen όπως και το πρωί, ενώ από την άλλη υποχώρησαν οι δύο Toro Rosso με τους Gasly και Hartley να μην καταφέρνουν τίποτα καλύτερο από την 15η και 17η θέση.
Κάκιστη η Παρασκευή για άλλη μια φορά για δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες του σπορ. Η McLaren είδε τον Fernando Alonso, στην επανεμφάνισή του στο cockpit μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα να σημειώνει μόλις τον 16ο χρόνο, ενώ ο Stoffel Vandoorne ήταν εκ νέου τελευταίος στην διαδικασία. Ανάμεσά τους οι δύο Williams, οι οποίες επανέλαβαν την απογοητευτική εικόνα του πρωινού με τον Sirotkin 18ο και τον Stroll στην προτελευταία θέση.
top speeds
Κάπως έτσι, η πρώτη μέρα του τριημέρου του Βελγικού Grand Prix ολοκληρώθηκε και η δράση θα συνεχιστεί αύριο στην 13:00 με τις τρίτες Ελεύθερες Δοκιμές, που θα μεταδοθούν αποκλειστικά και ζωντανά από τις 12:50 στο Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!