CarΗellas: Επίσημο: Νέα Bugatti Divo (pics+vid)

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Επίσημο: Νέα Bugatti Divo (pics+vid)

Η Bugatti αποκάλυψε στην Καλιφόρνια το νέο της μοντέλο, ονομάζεται Divo και αποτελεί το ακριβότερο αυτοκίνητο παραγωγής του πλανήτη. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!
Bugatti-Divo-2019-1600-02
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στην Chiron, αλλά εστιάζει περισσότερο στην αγωνιστική οδήγηση εντός πίστας, αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε μεγάλη έμφαση στη μείωση του βάρους και την
αεροδυναμική βελτίωση. Σε αντίθεση με τις McLaren P1 GTR και Ferrari FXX-K, που αποτελούν τους άμεσους ανταγωνιστές της, η συγκεκριμένη έχει άδεια κυκλοφορίας για δημόσιους δρόμους.
Το αμάξωμα διαθέτει αγωγούς για την ψύξη του κινητήρα, των φρένων, αλλά και τη βέλτιστη ροή του αέρα. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία ενεργή αεροτομή, μεγαλύτερη από αυτή της Chiron, και ένας διαχύτης, με αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη να αυξάνεται κατά 90 κιλά. Οι επιδόσεις της στην πίστα αναμένεται να είναι εντυπωσιακές, μιας και είναι ικανή να αναπτύξει πλευρική επιτάχυνση 1,6 G.
Bugatti-Divo-2019-1600-05
Ταυτόχρονα, για τη μείωση του βάρους έχουν αντικατασταθεί αρκετά κομμάτια με carbon επιφάνειες, ενώ οι ζάντες είναι ελαφρύτερες από αυτές της Chiron. Η εξοικονόμηση έφτασε στα 35 κιλά, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 1.996 κιλά.
Bugatti-Divo-2019-1600-0e
Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Οι μηχανικοί της Bugatti τοποθέτησαν τον quad-turbo W16 κινητήρα χωρητικότητας 8 λίτρων, με την απόδοση να φτάνει στους 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Κάτι τέτοιο, επιτρέπει στην Divo να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική περιορίζεται στα 380 km/h.
Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 40 αντίτυπα της Bugatti Divo, εκ των οποίων όλα έχουν πουληθεί έναντι του αστρονομικού ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να συνυπολογίζονται οι φόροι.