CarΗellas: Βαθμολογία F1: Ξανά στο κυνήγι ο Vettel

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Βαθμολογία F1: Ξανά στο κυνήγι ο Vettel

Ο Sebastian Vettel μείωσε εκ νέου την διαφορά από τον Lewis Hamilton στους 17 πόντους, την ώρα που η Mercedes εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Kimi Raikkonen και διεύρυνε το προβάδισμά της στους 15 βαθμούς.
vathmologia
Μετά το πέρας και του Βελγικού Grand Prix, 13ου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ο Lewis Hamilton εξακολουθεί δια πυρός και σιδήρου να διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα
στην βαθμολογία των οδηγών έναντι του Sebastian Vettel. Ο Γερμανός, παρότι η Ferrari SF71-H του είναι συνηθέστερα το ταχύτερο μονοθέσιο, παραμένει 17 βαθμούς πίσω από τον νυν παγκόσμιο πρωταθλητή, κι αυτό έχοντας μειώσει κατά επτά ακόμη βαθμούς την διαφορά του μετά την σημερινή του νίκη στο Spa.
Τρίτος, πολύ πιο μακριά πλέον μετά την σημερινή του εγκατάλειψη, στους 146, βρίσκεται ο έτερος πιλότος της Scuderia, Kimi Raikkonen. Ο έτερος Φινλανδός, Valtteri Bottas, βρίσκεται μόλις 2 βαθμούς πιο πίσω για λογαριασμό των «Ασημί Βελών». Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Max Verstappen, που εκμεταλλευόμενος την ατυχία του team-mate του, Daniel Ricciardo στην σημερινή εκκίνηση, προσπέρασε τον Αυστραλό στην ενδοοικογενειακή μάχη για δύο βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 120.
Τον τίτλο του ‘best of the rest’ κρατά προς ώρας ο Nico Hulkenberg με 52 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Kevin Magnussen της Haas. Στο κόλπο για την κατάκτηση της έβδομης θέσης, που ο ίδιος ο Magnussen έχει χαρακτηρίσει ως ένα πρωτάθλημα Β-κατηγορίας, βρίσκεται ο Fernando Alonso με 44 και ο Sergio Perez στους 40 βαθμούς.
garagistas
Μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Μεξικανό, βρίσκεται ο έτερος πιλότος της Force India, Esteban Ocon ενώ στους 30 έμεινε κολλημένος ο Carlos Sainz Jr, με τον Pierre Gasly που πήρε την θέση την οποία καλόβλεπε ο Ισπανός στην Red Bull, μόλις 2 βαθμούς πιο πίσω, στην 13η θέση της βαθμολογίας.
14ος είναι ο Romain Grosjean, που σκαρφάλωσε στους 27 βαθμούς μετά τους έξι που σκόραρε σήμερα για την Haas, ενώ ο Charles Leclerc κλείνει την πρώτη 15αδα με 13 βαθμούς. Οκτώ βαθμούς, έχει συγκεντρώσει πιο πίσω ο Stoffel Vandoorne, έξι έχει ο Marcus Ericsson ενώ τέσσερις βαθμούς έχει ο Lance Stroll και δύο ο Brendon Hartley. Στην τελευταία θέση χωρίς βαθμούς βρίσκεται ο Sergey Sirotkin.
vatmologia
Από την άλλη, στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, η Mercedes είδε το προβάδισμά της να διευρύνεται κατά πέντε βαθμούς σήμερα έναντι της Ferrari, φτάνοντας αισίως την διαφορά στους 15 πόντους, 375 προς 360. Τρίτη με 238 παραμένει μονίμως η Red Bull Racing ενώ στην μάχη για την τέταρτη θέση βρίσκονται η Renault με 82 βαθμούς και η Haas με 76. Έκτη με 52 βαθμούς παρέμεινε η McLaren με έβδομη την Scuderia Toro Rosso που έχει σκοράρει 30 και όγδοη την Alfa Romeo Sauber στους 19. Την προτελευταία θέση μετά από μόλις έναν αγώνα έχει πάρει η «νέα» ομάδα της Force India, η οποία ξεκίνησε από το μηδέν αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκέντρωσε 16 βαθμούς ενώ τελευταία είναι και πάλι η Williams με τέσσερις.
kataskeuastes
Η Formula 1 θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση μόλις σε 5 μέρες με το Ιταλικό Grand Prix στην Monza και τις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής 31 Αυγούστου. Οι πρώτες Ελεύθερες είναι προγραμματισμένες για τις 12:00 ώρα Ελλάδος, με τις δεύτερες στις 16:00 ενώ το Σάββατο το πρόγραμμα κάνει λόγο για τρίτες Ελεύθερες στην 13:00 και κατατακτήριες εκ νέου στις 16:00 Το Ιταλικό Grand Prix θα λάβει εκκίνηση την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου στις 16:10. Όλη η δράση θα μεταδοθεί, όπως κάθε φορά από τα κανάλια της Cosmote TV ενώ οι μαγνητοσκοπημένες κατατακτήριες δοκιμές και ο μεγάλος live αγώνας και από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ την Κυριακή το μεσημέρι.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!