CarΗellas: Ανάκληση σε 33.000 Toyota στην Ελλάδα με κίνδυνο διαρροής καυσίμου

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ανάκληση σε 33.000 Toyota στην Ελλάδα με κίνδυνο διαρροής καυσίμου

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA µοντέλα Auris, Avensis και Corolla.
carpixel.net-2018-toyota-auris-hybrid-76590-wide
Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 32.946 οχήµατα, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2006 έως τον Μάιο 2015. Τα εµπλεκόµενα οχήµατα είναι εφοδιασµένα µε µονάδα ελέγχου εκπεµπόµενων αναθυµιάσεων
καυσίµου, συναρµολογηµένη εντός του ντεπόζιτου βενζίνης. Στην άκρη του καναλιού διοχέτευσης των αναθυµιάσεων υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί ρωγμή λόγω µη επαρκούς αντοχής του υλικού του καναλιού των εκπεµπόµενων αναθυµιάσεων καυσίµου.
Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα η ρωγμή να εξαπλωθεί µε τη πάροδο του χρόνου έχοντας σαν αποτέλεσµα την ενδεχόµενη διαρροή ατµών καυσίµου και κατά συνέπεια την διαρροή καυσίµου. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει η αντικατάσταση της βάσης δοχείου αναρρόφησης καυσίµου, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).
Πηγή: Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας