CarΗellas: Ούτε ένα αστέρι ασφαλείας για το Fiat Panda (vid)

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ούτε ένα αστέρι ασφαλείας για το Fiat Panda (vid)

Υπάρχουν σήμερα αυτοκίνητα που πωλούνται ως καινούρια και ταυτόχρονα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε ένα αστέρι στα crash tests του Euro NCAP;
526728
Η απάντηση είναι θετική και ένα παράδειγμα είναι το Fiat Panda, το οποίο μπορεί να πήρε τέσσερα στα πέντε αστέρια όταν παρουσιάστηκε αλλά, δεδομένου ότι πωλείται ακόμα σαν καινούριο και η διαδικασία έχει
γίνει πολύ πιο αυστηρή, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα αστέρι. Άλλο ένα αυτοκίνητο της Fiat που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε ένα αστέρι ήταν το Punto το 2017.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Euro NCAP, o χώρος των επιβατών παρέμεινε σταθερός κατά την μετωπική πρόσκρουση και οι προστασία γονάτων και μοιρών του οδηγού ήταν ικανοποιητική. Παρ΄ όλα αυτά, στην πλευρική πρόσκρουση η προστασία λαιμού και κεφαλιού ήταν μηδενική, ενώ και η προστασία παιδιών κρίνεται απαράδεκτη.
526825
Η βαθμολογία είναι 45% προστασία ενηλίκων, 16% προστασία παιδιών και 47% προστασία πεζών, ενώ να τονίσουμε ότι το αυτοκίνητο δε διαθέτει αυτόνομο σύστημα πέδησης (EBD). Δείτε εδώ την αναλυτική αναφορά του Euro NCAP.