CarΗellas: Το πανίσχυρο ελληνικό Evo ανεβαίνει στο δυναμόμετρο (vid)

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Το πανίσχυρο ελληνικό Evo ανεβαίνει στο δυναμόμετρο (vid)

Η προηγούμενη χρονιά ήταν ονειρική για τους ανθρώπους πίσω από το ελληνικό Mitsubishi Evo και, όπως φαίνεται από τη νέα δυναμομέτρηση, έτσι θα εξελιχθεί και η νέα σεζόν.

Πέρυσι το project της Extreme Tuners «κρατούσε» για μεγάλο χρονικό διάστημα το ρεκόρ ανάμεσα στα Evo όλου το κόσμου με επίσημο χρόνο 7,884 δευτερόλεπτα στο 400άρι και ταχύτητα εξόδου τα 298 km/h.
Μπορεί να έχασε μέσα στη χρονιά την πρωτιά, αλλά στην πίστα της Θήβα κατάφερε να πλησιάσει στα 0,003” το παγκόσμιο ρεκόρ, πετυχαίνοντας νέα κορυφαία προσωπική επίδοση με το χρονόμετρο να σταματά στα 7,745 δευτερόλεπτα και το κοντέρ στα 297km/h. Όλα αυτά, όμως, έγιναν με 1380 ίππους στους τροχούς.
Η νέα χρονιά ξεκινά με μία δυναμομέτρηση που θα δείτε παρακάτω, όπου τα αποτελέσματα έδειξαν 1797 ίππους στους τροχούς, κάτι που μεταφράζεται σε 2.250 ίππους στον κινητήρα. Πρόκειται για τον αποδοτικότερο τετρακύλινδρο κινητήρα του πλανήτη, ο οποίος είναι υποκυβισμένος στα 1.780 κ.εκ και στροφάρει μέχρι τις 13.500 σ.α.λ., ενώ η σχέση συμπίεσης αγγίζει το τρομακτικό νούμερο 16.8:1. Η τουρμπίνα, τέλος, έχει μια φτερωτή κατασκευασμένη από carbon και η πίεση υπερπλήρωσης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 2,4 bar, κάτι που σύντομα πρόκειται να αλλάξει.
Μάλλον έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο ρεκόρ, που θα στείλει την ελληνική ομάδα Extreme Tuners ξανά στην κορυφή.