CarΗellas: Η ABT Sportsline «πειράζει» το Audi RS3

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η ABT Sportsline «πειράζει» το Audi RS3

Ένα από τα πιο ισχυρά hatchbacks στον πλανήτη ονομάζεται Audi RS3, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για τον βελτιωτικό οίκο ABT Sportsline.
Οι Γερμανοί έβαλαν το χεράκι τους στον 2.5 TFSI και η ισχύς εκτοξεύτηκε στους 470 ίππους, ενώ η ροπή έφτασε στα 540 Nm. Για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, επενέβησαν στη χαρτογράφηση
του κινητήρα και τοποθέτησαν νέο intercooler, ενώ παράλληλα αντικατέστησαν και το σύστημα εξάτμισης, τοποθετώντας ένα με δύο διπλές απολήξεις βαμμένες με μαύρο ματ.
Τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς αναλαμβάνουν τα νέα ελατήρια, η coilover ανάρτηση, οι anti-roll μπάρα και το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πέδησης. Αλλαγές υπάρχουν και εξωτερικά, με το αμάξωμα να έχει χαμηλώσει και να «πατά» σε σφυρηλατημένους τροχούς της ABT που ζυγίζουν μόλις 8 κιλά και διατίθενται σε μέγεθος 19 ή 20 ιντσών. 
Επίσης, υπάρχουν νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και λογότυπα του βελτιωτικού οίκου, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Στο εσωτερικό συναντάμε κάποιες carbon επιφάνειες σε σημεία όπως το τιμόνι και τα καθίσματα.
Πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σίγουρα τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα και ο ηλεκτρονικός κόφτης αυξήθηκε στα 285 km/h.