CarΗellas: Κατατακτήριες GP Βρετανίας: Μισό πόντο μακριά

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Κατατακτήριες GP Βρετανίας: Μισό πόντο μακριά

Ο Lewis Hamilton κυνηγούσε την πέμπτη του κατά σειρά pole position στο Silverstone αλλά ο Valtteri Bottas «χτύπησε» στις αδυναμίες του team-mate του και του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα για μόλις 0.006s. Τρίτος, μερικά εκατοστά πιο πίσω ο Charles Leclerc.
Η νίκη και η ήττα απέχουν συχνά μια μονάχα στιγμή. Αυτή ήταν η στιγμή του γλιστρήματος του Lewis Hamilton στον πρώτο γρήγορο γύρο του στο Q3, που τον έφερε εξαρχής πίσω από τον ομόσταυλό του,
Valtteri Bottas και τον ανάγκασε εν τέλει να περιοριστεί στην δεύτερη θέση στην σχάρα εκκίνησης ύστερα από μια οριακή τελευταία προσπάθεια που έφερε τον Βρετανό μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον ομόσταυλό του, σε μια πίστα που κάλλιστα θα μπορούσε να αποκαλεί σπίτι του.
Ο Hamilton έχει κερδίσει πέντε φορές στο Silverstone, όσες και ο έτερος θρύλος του Βρετανικού motorsport, Jim Clark και θα κυνηγήσει αύριο την έκτη απέναντι τόσο στον «πεινασμένο» για βαθμούς και νίκες Bottas όσο και στον Charles Leclerc, ο οποίος έμεινε τελικά τρίτος για 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου, παρά την ενθαρρυντική εικόνα που είχε επιδείξει η Ferrari τόσο στις τρίτες ελεύθερες όσο και στο ξεκίνημα των Κατατακτηρίων Δοκιμών.
Στην τέταρτη και πέμπτη θέση κατατάχθηκαν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen να ηγείται ενός ανανεωμένου και πολύ πιο ανταγωνιστικού συγκριτικά με τον team-mate του, Pierre Gasly. Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου ως τώρα σε σχέση με τον Ολλανδό, ηττήθηκε όμως εν τέλει στον τελικό των Κατατακτήριων Δοκιμών.
Αυτό δεν απέτρεψε βέβαια τον Gasly από το να βρεθεί μπροστά από τον Sebastian Vettel, ο οποίος έδειξε να ταλαιπωρείται ιδιαίτερα με τα πιο μαλακά ελαστικά της Pirelli, μένοντας μόλις στην έκτη θέση του grid.
Μάλιστα, αυτός και ο team-mate του στην Ferrari, Charles Leclerc θα είναι και οι μόνοι από την πρώτη εξάδα που επέλεξαν να εκκινήσουν με την soft γόμα τον αυριανό αγώνα, πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους τους στο Q2 με τα κόκκινα ελαστικά της Pirelli.
‘Best of the rest’ πλασαρίστηκε ο Daniel Ricciardo με την Renault, σε μια δυνατή εμφάνιση της Γαλλικής φίρμας που είδε και το δεύτερο μονοθέσιό της να μπαίνει στην δεκάδα, με τον Nico Hulkenberg να μην μπορεί όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο από την τελευταία θέση στον «τελικό των κατατακτήριων». Έτσι, ανάμεσα στις δύο R.S.19 θα τοποθετηθούν η McLaren του Lando Norris και η Toro Rosso του επίσης Βρετανοθρεμμένου Alex Albon, που συμπληρώνουν το ‘line-up’ του Q3.
Εκτός από την δεύτερη περίοδο των Κατατακτήριων έμειναν αντίθετα οι δύο Alfa Romeo με τον Antonio Giovinazzi να υπερτερεί του Kimi Raikkonen στην ενδοοικογενειακή μάχη και να κατατάσσεται 11ος, μπροστά από τον Φινλανδό. Πίσω τους θα πλασαριστεί η δεύτερη McLaren του Carlos Sainz Jr. ενώ δίπλα στον Ισπανό θα βρεθεί ο Romain Grosjean σε ακόμη ένα δύσκολο τριήμερο για την Haas.
Την 15αδα συμπλήρωσε ο Sergio Perez που πέρασε στο νήμα τον Kevin Magnussen και πήρε την πρόκριση για το Q2, αφήνοντας τον Δανό στην 16η θέση. Στην ένατη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Daniil Kvyat και Lance Stroll ενώ στις τελευταίες δύο θέσεις ήταν και πάλι οι Williams, των George Russell και Robert Kubica.

Ο αυριανός δέκατος αγώνας της σεζόν, στο Silverstone του Ηνωμένου Βασιλείου θα λάβει εκκίνηση στις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το ΕΡΤ SPORTS HD όσο και από το Cosmote Sport 5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!