CarΗellas: Πωλείται η πιο σπάνια έκδοση της McLaren F1 (pics)

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Πωλείται η πιο σπάνια έκδοση της McLaren F1 (pics)

Αν η McLaren F1 των 106 αντιτύπων είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα του πλανήτη, τότε αυτή η έκδοση που πωλείται είναι ακόμα πιο δυσεύρετη.
Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίασή της, η McLaren κατασκεύασε 5 αυτοκίνητα F1 LM για να γιορτάσει τη νίκη στον αγώνα Le Mans, ενώ ταυτόχρονα μετέτρεψε άλλες δύο «απλές» εκδόσεις σε LM. Το
εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι το ένα από αυτά τα δύο και, πέρα από την αύξηση της ιπποδύναμης, διαφοροποιήσεις υπήρχαν και εξωτερικά, με χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων αλλά και μείωση του βάρους στα 1.062 κιλά.
Η συγκεκριμένη McLaren F1 «LM Specification» κατασκευάστηκε το 1994 και είναι το αυτοκίνητο No18 από τα 106 αντίτυπα. Βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση και έχει διανύσει μόλις 21.500 χιλιόμετρα. Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια για το εν λόγω μοντέλο που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s, ενώ η τιμή θα κυμανθεί κοντά στο εξωπραγματικό ποσό των 20.000.000€.
Να υπενθυμίσουμε ότι η F1 κινείται με έναν V12 κινητήρα 6,1 λίτρων που αποδίδει 627 ίππους με αποτέλεσμα να διατηρήσει το τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής μέχρι το 2005 που ήρθε η Bugatti Veyron. Βέβαια, στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης, η απόδοση έχει αυξηθεί στους 690 ίππους και στα 750 Nm ροπής.
Κατά την παρουσίαση της McLaren F1, το βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου Autocar προανήγγειλε το βρετανικό supercar ως «το καλύτερο μηχάνημα οδήγησης που έχει κατασκευαστεί για δημόσιο δρόμο» και είπε ότι «ενδεχομένως να είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει δει ο κόσμος».  Η F1 ανταποκρίθηκε σε αυτές τις προσδοκίες το 1998, όταν πέτυχε το ρεκόρ ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο, φτάνοντας την ταχύτητα των 386,7 km/h.