CarΗellas: Ποια είναι η άποψη του Chris Harris για το Fiesta ST; (vid)

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ποια είναι η άποψη του Chris Harris για το Fiesta ST; (vid)

«Μπλε οβάλ» στα καλύτερα του! Αυτή είναι η εντύπωση που άφησε το κορυφαίο Ford Fiesta ST στον Chris Harris οδηγώντας το σε επαρχιακές διαδρομές.
Κάτω από το καπό βρίσκεται ο νέος τρικύλινδρος EcoBoost κινητήρας χωρητικότητας 1.600 κ.εκ, αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι εξοπλίζεται και με
σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. Τα 100 km/h από στάση θα έρχονται σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα, σύμφωνα με τη Ford Performance, θα αγγίζει τα 232 km/h.
Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο «στήσιμο» του Fiesta ST, κάτι που συνέβαινε βέβαια και στις προηγούμενες εκδόσεις. Αυτή τη φορά όμως το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με Torque Vectoring, σύστημα το οποίο φρενάρει τον εσωτερικό τροχό στη στροφή μειώνοντας τα φαινόμενα υποστροφής. Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης από την εταιρεία Quaife, αλλά και συστήματος Launch Control για καλύτερες εκκινήσεις.