CarΗellas: Τέλη κυκλοφορίας 2019: Ότι πρέπει να γνωρίζετε!

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Ότι πρέπει να γνωρίζετε!

Η «φόρμα» πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και οι ουρές στις εφορίες για την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας είναι αυξημένες.
telikukloforias17_969853162-10
Το ποσό των τελών κυκλοφορίας και πάλι συνδέεται με τον κυβισμό, την παλαιότητα, ενώ για τα πιο καινούρια μοντέλα με τις εκπομπές ρύπων. Αναλυτικότερα, τα ποσά καθορίζονται και φέτος από τους
παρακάτω πίνακες, ενώ τα μοναδικά αυτοκίνητα με μηδενικά τέλη είναι αυτά που εκπέμπουν λιγότερα από 90 γραμμάρια CO2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.
πινακας1
πινακας2
πινακας3
πινακας4
Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας:Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 πατήστε εδώ και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.΄
-Μόλις μεταβείτε στην ηλεκτρονική φόρμα κάνετε κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».
-Συμπληρώστε το Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
-Συμπληρώστε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
-Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας
-Επιλέγετε «Αναζήτηση»
-Επιλέγετε « Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».
Τρόποι πληρωμής:Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019 μπορεί να γίνεται είτε στα γκισέ της τράπεζας είτε ηλεκτρονικά αλλά και απευθείας στο TAXISnet επιλέγοντας την επιλογή προσωποιημένη πληροφόρηση και επιλέγοντας την βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης μπορείτε να πληρώσετε απευθείας τα τέλη και χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο web banking της τράπεζας σας.
Για όσους θέλουν να τα εξοφλήσουν μέσω e-banking, θα χρειαστούν μόνον την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να εξοφληθούν  σε 12 άτοκες δόσεις αν ο κάτοχος διαθέτει πιστωτική κάρτα.
τέλη-κυκλοφορίας
Κατάθεση πινακίδων:Αν σχεδιάζετε να παραδώσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα πρέπει να πρέπει να υποβάλετε δήλωση ακινησίας στην αρμόδια ΔΟΥ και να δηλώσετε ότι η ακινησία θα γίνει σε κλειστό ιδιωτικό χώρο. Όσοι μέχρι τις 31-12-2018 υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ θα αποφύγουν:
-Την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019.
-Το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αρχίζει από τα 287 ευρώ για ΙΧ κυβισμού 1.929 κ.εκ. και παλαιότητας από 5 μέχρι 10 έτη, ανέρχεται σε 1.780 ευρώ για ΙΧ 3.000 κ.εκ. και παλαιότητας μέχρι 5 ετών και φθάνει τα 3.820 ευρώ για ΙΧ 4.700 κ.εκ. και παλαιότητας μέχρι 5 ετών.
-Την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης. Τα τεκμήρια ανάλογα με την παλαιότητα και τον κυβισμό του αυτοκινήτου αρχίζουν από 2.000 ευρώ για αυτοκίνητο 1.000 κυβικών εκατοστών άνω των 10 ετών και φθάνουν τα 23.800 ευρώ για αυτοκίνητο 3.500 κυβικών εκατοστών ηλικίας έως 5 ετών.