CarΗellas: Free Practice GP Βραζιλίας: Μάχη για δύο

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Free Practice GP Βραζιλίας: Μάχη για δύο

Οι Mercedes και Ferrari έδειξαν ταχύτερες στις Ελεύθερες Δοκιμές του Interlagos και ετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν σε κατατακτήριες και αγώνα για το πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Από κοντά και οι δύο πιλότοι της Red Bull. VettelΣφοδρή αναμένεται για άλλο ένα Σαββατοκύριακο η μάχη ανάμεσα στις Mercedes και Ferrari για την νίκη στο Βραζιλιάνικο Grand Prix, 20ο και προτελευταίο γύρο της φετινής σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της
Formula 1. Οι δύο υπερδυνάμεις του σπορ έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι χθες και σήμερα στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, με τον Sebastian Vettel να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο όλων με 1:07:948. Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής μπορεί να απώλεσε και μαθηματικά τον τίτλο των οδηγών με την τέταρτη θέση του Hamilton στο Μεξικό αλλά στοχεύει, μαζί με τον Kimi Raikkonen να ξεπεράσει για τουλάχιστον 13 βαθμούς την Mercedes αυτό το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε η στέψη για το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών να πάρει παράταση για το φινάλε του Abu Dhabi.
Στην προσπάθειά τους αυτή, τα δύο κόκκινα μονοθέσια θα βρουν αντιμέτωπα, πέρα από τα «Ασημένια Βέλη» των Γερμανών και τις δύο Red Bull των Max Verstappen και Daniel Ricciardo. Ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος χθες το πρωί, στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και παρ ’ότι υπολειπόταν μαζί με τον team-mate του σε ρυθμό στην συνέχεια, αποτελούν τους αστάθμητους παράγοντες που θα κρίνουν αν ο τίτλος των Κατασκευαστών θα καταλήξει σε «ασημί χέρια» την Κυριακή.
Το διήμερο ως τώρα δεν ήταν βέβαια διόλου απροβλημάτιστο για τις τρεις μεγάλες ομάδες, με όλους τους πιλότους να χάνουν σημαντικό και πολύτιμο χρόνο δοκιμών λόγω διαφόρων προβλημάτων. Αυτό καθιστά την εικόνα που προκύπτει από τις ελεύθερες δοκιμές αρκετά θολή ενόψει της πραγματικής δυναμικής των έξι πρώτων μονοθεσίων σε Κατατακτήριες και Αγώνα.
garagistas
Από εκεί και πίσω, οι ομάδες με κινητήρα Ferrari φαίνονται οι επικρατέστερες για την κατάληψη της «best of the rest» θέσης. Η Haas έχει σταθερά το έβδομο μονοθέσιο, σε όλες τις περιόδους, είτε με τον Romain Grosjean είτε με τον Kevin Magnussen στο τιμόνι, ενώ ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται και η Sauber, με τον Charles Leclerc να έχει μόνιμη παρουσία στην δεκάδα.
Στις παρυφές αυτής παραμένουν οι Force India και Renault, παρότι τα χαρακτηριστικά της πίστας δεν δείχνουν να ευνοούν τα μονοθέσιά τους. Ιδίως για τους Γάλλους το τριήμερο ξεκίνησε πολύ άσχημα, με τον Nico Hülkenberg να έχει σύγκρουση με τον τοίχο στην δεύτερη περίοδο, χάνοντας σχεδόν όλη την διαδικασία. Παρ ’όλα αυτά, στις σημερινές τρίτες ελεύθερες, η εικόνα των κίτρινων βελτιώθηκε και είδαν τον Γερμανό να κατακτά την 11η θέση.
Κατάταξη FP1:
FP1
Αβέβαιη παραμένει η δυναμική της Toro Rosso, η οποία εμφανίστηκε πολύ πίσω χθες, σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά είδε τον Pierre Gasly να σημειώνει έναν έξοχο γύρο που τον έφερε στην ένατη θέση στο FP3, έξι ολόκληρα δέκατα πάνω από τον team-mate του.
Κατάταξη FP2:FP2Στις τελευταίες θέσεις αναμένεται για άλλο ένα Σαββατοκύριακο να βρεθούν οι McLaren και Williams, με τις δύο ιστορικές Βρετανικές ομάδες να έχουν στρέψει ολότελα το βλέμμα στην επόμενη σεζόν, επιδιώκοντας να ξεφύγουν όσο γίνεται πιο σύντομα από την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Κατάταξη FP3:
FP3Η δράση συνεχίζεται σε πολύ λίγη ώρα με τις Κατατακτήριες Δοκιμές που είναι προγραμματισμένες για τις 19:00 ενώ ο αγώνας της Κυριακής θα λάβει εκκίνηση στις 19:10. Η μετάδοση τους θα γίνει κανονικά ζωντανά από το Cosmote Sport5HD ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών θα παίξουν την Κυριακή πριν από τον ζωντανό μεγάλο αγώνα, αρχής γενομένης από τις 18:00 το απόγευμα και μέσα από τις δημόσιες συχνότητες, των ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!