CarΗellas: Απολογισμός GP Βραζιλίας: Γερμανική επέλαση

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Απολογισμός GP Βραζιλίας: Γερμανική επέλαση

Η Mercedes διεύρυνε για άλλον έναν χρόνο την απόλυτη κυριαρχία της στην Formula 1, έκανε το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ πιάνοντας το ρεκόρ της Ferrari και άφησε την Scuderia για δέκατο συνεχόμενο χρόνο χωρίς τίτλο.
Mercedes
Η Mercedes είναι η κυρίαρχη δύναμη της υβριδικής εποχής της Formula 1. Αυτό αποδεικνύουν περίτρανα οι δέκα παγκόσμιοι τίτλοι σε οδηγούς και κατασκευαστές που έχουν κατακτήσει τα «Ασημί Βέλη» από το 2014
και οι οποίοι ισοφαρίζουν το ρεκόρ που κατέχει από τις αρχές του 2000 η Scuderia Ferrari, όταν κυριαρχούσε εκείνη με την σειρά την στην Formula 1, με τον Michael Schumacher στο τιμόνι.
Η νίκη του Lewis Hamilton στην Βραζιλία ήταν αρκετή για να πανηγυρίσουν οι Γερμανοί τον τίτλο, που όχι μόνο δεν είδαν την Ferrari να πριονίζει την διαφορά πάνω από 13 βαθμούς, που χρειάζονταν οι Κόκκινοι για να παρατείνουν την αγωνία αλλά αύξησαν κι άλλο την πρωτοκαθεδρία τους, φτάνοντας τους 620 βαθμούς έναντι 553 των Ιταλών.
garagistas
Τρίτη είναι πάντα η Red Bull με 392 ενώ την μάχη για την κατάληψη της «best of the rest» θέσης φαίνεται να κλειδώνει υπέρ της και η Renault, που παρότι δεν σκόραρε σήμερα παραμένει με 114 πόντους, 24 πάνω από την μεγάλη της αντίπαλο, Haas. Λίγο πιο πίσω, στους 62 είναι η McLaren που αντιστέκεται στο κυνήγι της νεοσύστατης Racing Point Force India που ακολουθεί στην έβδομη θέση με 48 ενώ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται οι Sauber με 42, που πήρε κεφάλι εννέα βαθμών από την Toro Rosso και η Williams με μόλις επτά πόντους.
DrvkjogWsAA_oPk
Στους οδηγούς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton άνοιξε κι άλλο την διαφορά του, με την 72η νίκη της καριέρας του από τον δεύτερο Sebastian Vettel, με 383 βαθμούς έναντι 302 του Γερμανού, ενώ πίσω τους μαίνεται η μάχη για την τριάδα, με τον Kimi Raikkonen να προηγείται σε αυτήν με 251 πόντους, 14 πάνω από τον συμπατριώτη του, Valtteri Bottas που είναι τέταρτος και 17 μπροστά από τον Max Verstappen, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Φινλανδικό δίδυμο στην πέμπτη θέση.
Μόνος έκτος είναι ο Daniel Ricciardo, με 158 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο «best of the rest» Nico Hulkenberg με 69, 11 περισσότερους από όσους έχει ο Sergio Perez και 14 πάνω από τον ένατο της βαθμολογίας, Kevin Magnussen. Εντός δεκάδας παραμένει πάντοτε ο Fernando Alonso με 50 βαθμούς στο σακούλι του, ενώ ακριβώς πίσω του κατατάσσονται ο Esteban Ocon με 49 και ο αντικαταστάτης του στην McLaren, Carlos Sainz Jr, με 45.
13ος με 35 πόντους είναι ο Romain Grosjean, μόλις δύο πάνω από τον Charles Leclerc, με τον Pierre Gasly να ακολουθεί σε αυτήν την γαλλόφωνη κόντρα με 29. 12 έχει ο Stoffel Vandoorne ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι Marcus Ericsson, Lance Stroll, Brendon Hartley και Sergey Sirotkin με εννιά, έξι, τέσσερις και έναν βαθμό αντίστοιχα.
vathmologia
Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένος για τις 23-25 Νοεμβρίου στην φαντασμαγορική Yas Marina Circuit του Abu Dhabi, όπου και οι πιλότοι θα λύσουν τις λίγες εναπομείνασες διαφορές τους για την φετινή σεζόν. Η δράση θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και θα συνεχιστεί στις 15:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ενώ μία ώρα αργότερα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το FP3 του Σαββάτου, με τις Κατατακτήριες Δοκιμές ξανά στις 15:00. Ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής, που θα είναι ο 21ος της σεζόν, θα λάβει εκκίνηση στις 15:10 ώρα Ελλάδος. Όλο το αγωνιστικό τριήμερο θα καλυφθεί για άλλη μια φορά από τα αθλητικά κανάλια Cosmote Sport ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπα των Κατατακτηρίων και το φινάλε της σεζόν θα προβληθούν και από την δημόσια συχνότητα της ΕΡΤ.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!