CarΗellas: Κατατακτήριες GP Βραζιλίας: Non-stop!

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κατατακτήριες GP Βραζιλίας: Non-stop!

Ο Lewis Hamilton συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ των ρεκόρ, παίρνοντας την 82η pole position της καριέρας του στην Βραζιλία και δίνει μεγάλο προβάδισμα στην Mercedes για να κλειδώσει αύριο την κατάκτηση του τίτλου των Κατασκευαστών. Δεύτερος αλλά υπό διερεύνηση ο Sebastian Vettel, στην τρίτη θέση ο Valtteri Bottas. Lewis
Ο Lewis Hamilton διατηρούσε ως σήμερα ένα παράξενο ρεκόρ. Δεν είχε καταφέρει ποτέ να σκοράρει pole position αφότου κατακτούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε μια δεδομένη σεζόν. Αυτό έμελλε να αλλάξει
πριν λίγα λεπτά, όταν ο Βρετανός κλείδωσε την πρώτη θέση στο αυριανό grid σε μια πολύ κλειστή μάχη κατατακτηρίων δοκιμών.
Μάλιστα, σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του ομοσταύλου του, Valtteri Bottas, οι δύο πιλότοι της Mercedes έφεραν τα «ασημί βέλη» ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του τίτλου των Κατασκευαστών, έναν γύρο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό αύριο, θα πρέπει η Ferrari να μην καταφέρει να σκοράρει πάνω από 12 βαθμούς περισσότερους από ό,τι οι Hamilton και Bottas, έτσι ώστε η διαφορά των δύο ομάδων να ξεπερνά τους 43 πόντους, που είναι και οι περισσότεροι που μπορεί να πάρει η Scuderia στο Abu Dhabi.
Quali
Η προσπάθεια αυτή της Mercedes μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο εύκολη αν ο δεύτερος της σημερινής διαδικασίας, Sebastian Vettel, τιμωρηθεί με ποινή θέσεων στο grid, καθώς στην βιασύνη του να αλλάξει γρήγορα ελαστικά στο Q2 και να περάσει στην soft γόμα, με την οποία θα εκκινήσει αύριο, κατέστρεψε στο ζύγισμα την ζυγαριά της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Από την τέταρτη θέση, θα εκκινήσει το έτερο κόκκινο μονοθέσιο, με τον Kimi Raikkonen στο τιμόνι ενώ στην ενδοοικογενειακή μάχη της Red Bull για την κατάληψη της πέμπτης θέσης, ο Max Verstappen ξεπέρασε για μόλις δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Daniel Ricciardo και θα ηγούνταν του lock-out των «Ταύρων» στην τρίτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, αν ο ομόσταυλός του δεν μαστιζόταν από μία ποινή πέντε θέσεων λόγω αλλαγής στο turbo. garagistas
Από εκεί και έπειτα, τον τίτλο του «best of the rest» κατέλαβε ο Marcus Ericsson, σε ένα εντυπωσιακό πλασάρισμα για τον Σουηδό, ενώ πίσω του θα βρεθεί ο team-mate του, Charles Leclerc, που κατέβαλλε υπερπροσπάθεια για να προκριθεί στο Q3, βελτιώνοντας τον χρόνο του με slick ελαστικά σε μεικτές συνθήκες. Την υπόλοιπη δεκάδα, συμπληρώνουν οι Romain Grosjean και Pierre Gasly, ενώ μία θέση θα κερδίσει και ο Kevin Magnussen από την ποινή του Ricciardo.
Πέρα του Δανού, από το Q2 αποκλείστηκαν και οι Sergio Perez, Nico Hülkenberg, Esteban Ocon και Sergey Sirotkin, με τον Γάλλο όμως της Force India να εκκινεί τελικά 18ος, έχοντας αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων πριν συμπληρωθούν πέντε αγώνες από την προηγούμενη αλλαγή.
Κάπως έτσι, οι Carlos Sainz Jr, Brendon Hartley και Fernando Alonso επωφελούνται και «σκαρφαλώνουν» μία θέση, ενώ πίσω από τον Ocon και στην τελευταία σειρά του grid θα βρίσκονται οι Lance Stroll και Stoffel Vandoorne. katataksh
Ο μεγάλος αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος για τις 19:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport5HD ενώ τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών και ο αγώνας θα προβληθούν από τις 18:00 το απόγευμα και μέσα από τις δημόσιες συχνότητες, των ΕΡΤ2 και ΕΡΤHD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!