CarΗellas: 5 λόγοι για να μην αγοράσετε ένα αυτοκίνητο (vid)

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

5 λόγοι για να μην αγοράσετε ένα αυτοκίνητο (vid)

Μπορεί η αγορά καινούριου αυτοκινήτου να είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση, αλλά στα μεταχειρισμένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ακολουθούν πέντε σημάδια που αν γίνουν αντιληπτά καλό θα ήταν να ψάξετε για κάποιο άλλο αυτοκίνητο.
12418028_10208515316665307_3183417716277432397_n
Ξεκινάμε με τα καυσαέρια που βγαίνουν από την εξάτμιση, είναι ένας τρόπος για να καταλάβουμε αν ο κινητήρας είναι «υγιής». Αν αντιληφθείτε να βγαίνει μαύρος καπνός, κάτι δεν πάει καλά με το μείγμα αέρα-
καυσίμου, μιας και είναι ένδειξη λειτουργίας με πλούσιο μείγμα. Το λάδι δεν έχει καμία θέση στο θάλαμο καύσης και ο μπλε καπνός σημαίνει ακριβώς αυτό. Τέλος, ο λευκός καπνός υποδηλώνει ότι το ψυκτικό υγρό βρέθηκε με κάποιον τρόπο μέσα στον θάλαμο καύσης.
Το δεύτερο σημάδι είναι η διαρροή υγρών, τις περισσότερες φορές λαδιού ή ψυκτικού. Ελέγχοντας τον κινητήρα μετά από μία μεγάλη βόλτα μπορείτε να διαπιστώσετε αν υπήρξε κάποια διαρροή λιπαντικού από σημεία όπως η φλάντζα από το καπάκι, ή κάποια διαρροή λιπαντικού από σημεία όπως το δοχείο ή τα κολάρα.
white_smoke_exhaust
Ακολουθεί το χρώμα του λιπαντικού, το οποίο μαρτυρά πολλά. Αν διαπιστώσετε από τον δείκτη στάθμης ή το καπάκι συμπλήρωσης ότι το χρώμα δεν είναι φυσιολογικό, αλλά πολύ πιο «ανοιχτό», ενδεχομένως να εισέρχεται ψυκτικό υγρό μέσα στον κινητήρα. Κάτι τέτοιο μαρτυρά πολλές φορές την ανάγκη για αντικατάσταση της φλάντζας κεφαλής.
Rusty-Car-Bottom
Φεύγουμε από την κατάσταση του κινητήρα και προχωράμε στο αμάξωμα, εκεί που η εμφάνιση σκουριάς πρέπει να μας προβληματίσει αρκετά. Δυστυχώς, για να ελεγχθεί σωστά η κατάσταση του οχήματος από το κάτω μέρος, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο.
thumb_x1
Τέλος, ένας διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης των ηλεκτρικών συστημάτων και του συστήματος ανάφλεξης. Μία συσκευή OBD μπορεί να σας δώσει αρκετές πληροφορίες και κωδικούς πιθανών βλαβών, ενώ αν δεν υπάρχει η σχετική συσκευή μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μου διαθέτει διαγνωστικό μηχάνημα για το αυτοκίνητό σας.
Δείτε αναλυτικότερα τις παραπάνω συμβουλές στο βίντεο από το κανάλι «Engineering Explained».