CarΗellas: Ως «έργο τέχνης» χαρακτηρίζεται πλέον η Ferrari 250 GTO (pics)

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ως «έργο τέχνης» χαρακτηρίζεται πλέον η Ferrari 250 GTO (pics)

Η Ferrai 250 GTO είναι αυτή τη στιγμή το ακριβότερο αυτοκίνητο του πλανήτη, και η συγκεκριμένη είδηση φαίνεται ότι θα την διατηρήσει στην κορυφή για πολλά χρόνια ακόμα.

Έπειτα από δικαστική απόφαση, το μοντέλο της ιταλικής φίρμας αναγνωρίζεται επίσημα ως «έργο τέχνης» και θα προστατεύεται από απόπειρες δημιουργίας απομιμήσεων από διάφορες εταιρείες. Αφορμή για τη
στροφή της Ferrari στις δικαστικές αρχές ήταν η απόπειρα δημιουργίας πιστών αντιγράφων μίας εταιρείας με έδρα στη Μόντενα.
Πλέον μιλάμε κυριολεκτικά για ένα «έργο τέχνης» και η Ferrari 250 GTO είναι το πρώτο αυτοκίνητο που λαμβάνει αυτόν τον τίτλο. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο με μερικούς υπολογισμούς αποδεικνύεται πως είναι ακριβότερο από την αξία του σε χρυσό. Πράγματι, με τις τωρινές τιμές της αγοράς, αν η 250 GTO των 880 κιλών ήταν κατασκευασμένη από χρυσό θα κόστιζε 35.041.600 δολάρια. Πολλαπλασιάζοντας τα 880 κιλά του αυτοκινήτου με το ποσό των 39.900 δολαρίων ανά κιλό χρυσού παίρνουμε το αποτέλεσμα των 35 εκατ. δολαρίων. 
Συνεπώς, η πραγματική Ferrari 250 GTO κόστισε 1,4 φορές περισσότερο απ’ ότι αν ήταν κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από χρυσό, μιας και η 3η από τις συνολικά 36 Ferrari GTO πωλήθηκε πέρυσι έναντι του ποσού των 41,5 εκατ. ευρώ.