CarΗellas: Κατατακτήριες GP Αυστρίας: Η λύτρωση και η κατάρα

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Κατατακτήριες GP Αυστρίας: Η λύτρωση και η κατάρα

Η Ferrari πήρε την δεύτερη pole position της στα τρία τελευταία Grand Prix με έναν μαγικό Charles Leclerc που έσπασε τα χρονόμετρα στο Spielberg, είδε όμως συνάμα τον Sebastian Vettel να εγκαταλείπει την προσπάθειά του με ένα μηχανικό πρόβλημα που θα τον περιορίσει αύριο στην δέκατη θέση της εκκίνησης.
Μηδέν στα δύο. Αυτός είναι ο απολογισμός της Scuderia Ferrari εφέτος, τις φορές που ένα κόκκινο μονοθέσιο κατάφερε να βρεθεί στην προνομιούχα θέση της pole position. Την πρώτη φορά ήταν ο Charles
Leclerc που γεύτηκε το πικρό ποτήρι της ατυχίας και περιορίστηκε στην τρίτη θέση στο Bahrain λόγω προβλήματος στο MGU-K. Την δεύτερη, ήταν η σειρά του Sebastian Vettel, όταν η ποινή πέντε δευτερολέπτων του στον Καναδά, τον υποβίβασε στην δεύτερη θέση στον τερματισμό.
Αυτήν την κατάρα ή αλλιώς το… ρόδι θέλουν να σπάσουν οι Ιταλοί αύριο, μιας και ο Charles Leclerc ήταν καταιγιστικός και ταχύτερος όλων και θριάμβευσε στις Κατατακτήριες δοκιμές του Αυστριακού Grand Prix πετυχαίνοντας συνάμα και το ανεπίσημο ρεκόρ πίστας με τον εκπληκτικό του χρόνο να σταματά στο 1:03:003.
Δίπλα του ή πίσω του δεν θα βρίσκεται όμως ο team-mate του στην Scuderia, Sebastian Vettel, ο οποίος ύστερα από μια ενθαρρυντική εμφάνιση στα πρώτα στάδια των Κατατακτήριων, εμφάνισε πρόβλημα πριν το ξεκίνημα του Q3 και δεν έμελλε ποτέ να επανεμφανιστεί στην πίστα μένοντας έτσι στην δέκατη θέση των Κατατακτηρίων.
Από αυτό επωφελήθηκε ο Lewis Hamilton, που τερμάτισε την διαδικασία δεύτερος, δυόμισι δέκατα μακριά από τον Leclerc αλλά μπροστά τόσο από τον ομόσταυλό του και βασικό αντίπαλο για τον τίτλο, Valtteri Bottas, όσο και από τον τοπικό ήρωα Max Verstappen, που έκανε την υπέρβαση και «έσπασε» τις δύο Mercedes, κλέβοντας την τρίτη θέση στο αυριανό grid.
Αντίθετα, πολύ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Pierre Gasly, που για άλλη μία περίοδο κατατακτήριων δοκιμών ηττήθηκε κατά κράτος από τον Verstappen και έμεινε μόλις στην ένατη θέση, τελευταίος εξ όσων συμμετείχαν στον τελικό των Κατατακτηρίων Δοκιμών.
Ανάμεσα στα δύο μονοθέσια των «Ταύρων» θα παραταχθούν ο εκπληκτικός Lando Norris με την McLaren, στην πέμπτη θέση, καθώς και οι δύο Alfa Romeo, με τον Kimi Raikkonen μπροστά από τον Antonio Giovinazzi.
Όλοι αυτοί βέβαια θα επωφεληθούν από την ποινή πέντε θέσεων του Kevin Magnussen, ο οποίος σκόραρε έναν εκπληκτικό γύρο που τον έφερε στην πέμπτη θέση των Κατατακτήριων και «best of the rest» αλλά θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την 10η θέση στη σχάρα εκκίνησης.
Υπό διερεύνηση για ένα συμβάν παρεμπόδισης του Kimi Raikkonen στην πρώτη περίοδο των Κατατακτήριων είναι και ο Lewis Hamilton, με πιθανό το ενδεχόμενο τιμωρίας του νυν παγκόσμιου πρωταθλητή.
Εκτός από το Q2 έμειναν η δεύτερη Haas του Romain Grosjean, καθώς και οι δύο Renault, με τον Nico Hulkenberg στην 12η και τον Daniel Ricciardo στην 14η θέση. Αμφότεροι οι πιλότοι της Γαλλικής φίρμας είδαν τον τελευταίο τους γύρο στην διαδικασία να χάνεται εξαιτίας μιας εξόδου του Magnussen, που επηρέασε την προσπάθειά τους.
Εκτός αυτού, ο Γερμανός θα λάβει και μία ποινή πέντε θέσεων στο αυριανό grid πέφτοντας τελικά 17ος.
Μαζί με τα δύο κίτρινα μονοθέσια, αποκλεισθέντες από το Q2 ήταν και οι Alexander Albon και Carlos Sainz Jr. Αμφότεροι όμως δεν πίεσαν στο δεύτερο κομμάτι των Κατατακτηρίων, καθώς γνώριζαν ότι λόγω αλλαγών στις κινητήριες μονάδες τους, θα εκκινήσουν από την τελευταία σειρά του grid.
Έτσι, στην έβδομη σειρά της εκκίνησης αναρριχώνται οι δύο Racing Point, των Perez και Stroll, που έμειναν αμφότερες έξω από το Q1, με τον Daniil Kvyat να εκκινεί τον αγώνα από την 15η αντί της 18ης θέσης που πέτυχε, ύστερα και από την τρομακτική κίνηση που βρήκε στο τέλος του γρήγορού του γύρου.
Στις δύο τελευταίες θέσεις των Κατατακτήριων Δοκιμών ήταν για άλλη μια φορά οι δύο Williams, με τον George Russell να τερματίζει τρία δέκατα μπροστά από τον Robert Kubica.
Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:10 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το EΡΤ SPORTS HD και από το Cosmote Sport5HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!