CarΗellas: Δείτε πως συναρμολογείται ο κινητήρας της νέας Mercedes-AMG A45 (vid)

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Δείτε πως συναρμολογείται ο κινητήρας της νέας Mercedes-AMG A45 (vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG A45 έχει ξεκινήσει και πρόσφατα ανακοινώθηκαν επίσημα οι αναλυτικές πληροφορίες για την «καρδιά» του καυτού hatchback.
Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο ισχυρότερος 4κύλινδρος κινητήρας παραγωγής στην ιστορία της αυτοκίνησης, με την ιπποδύναμη των 421 ίππων να έρχεται από μόλις 1.991 κ.εκ. Όπως καταλαβαίνετε,
λοιπόν, μιλάμε για τρομακτική ειδική ισχύς που αγγίζει τους 211 ίππους ανά λίτρο, επίδοση που στέλνει τον κινητήρα με κωδική ονομασία M139 στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.
Οι 421 ίπποι της κορυφαίας έκδοσης έρχονται στις 6.750 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή των 500 Nm εμφανίζεται από τις 5.000 έως τις 5.250 σ.α.λ., ενώ η αναλογία συμπίεσης βρίσκεται στο 9:1. Βασικό υλικό κατασκευής είναι το αλουμίνιο, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος να περιορίζεται στα 160,5 κιλά, αλλά κινούμενα μέρη όπως ο στροφαλοφόρος άξονας και τα πιστόνια έχουν δεχθεί κατεργασία σφυρηλάτησης για επιπλέον ανθεκτικότητα.Τέλος, η κορυφαία αποδοτικότητα του Μ139 επιτεύχθηκε έπειτα από εφαρμογή πολλών τεχνολογιών, όπως επίστρωση NANOSLIDE για ελαχιστοποίηση της τριβής μεταξύ των μεταλλικών μερών, το σύστημα υπερπλήρωσης με μέγιστη πίεση φόρτισης στα 2,1 bar που συνοδεύεται από ηλεκτρονικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης και η τοποθέτηση ηλεκτρονικής αντλίας νερού.
Ασφαλώς, όπως και σε κάθε μοντέλο του τμήματος Mercedes-AMG, ο κινητήρας είναι πιστός στη φιλοσοφία "One Man, One Engine" και συναρμολογείται αποκλειστικά με το χέρι.