CarΗellas: Επίσημο: Αυτή είναι η 6η γενιά Opel Corsa (pics)

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Επίσημο: Αυτή είναι η 6η γενιά Opel Corsa (pics)

Σχεδόν ένα μήνα μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής γενιάς, έφτασε η στιγμή της συνολικής παρουσίασης της έκτης γενιάς Opel Corsa.
Σήμα κατατεθέν του νέου μοντέλου είναι το μειωμένο βάρος, που δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά, αλλά και οι αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Βασίζεται στην πλατφόρμα του PSA Group, το
μήκος του ξεπερνά οριακά τα 4 μέτρα, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί στα 309 λίτρα. Εξωτερικά διαφοροποιείται τελείως από το προηγούμενο μοντέλο, με έντονα νεύρα στο εμπρός μέρος και λεπτότερα φωτιστικά σώματα που προαιρετικά είναι τύπου Led.
Στο hi-tech εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα μεγέθους 7 ή 10 ιντσών. Υπάρχουν δύο κύριες εκδόσεις, η «Elegance» που δίνει έμφαση στην άνεση και η «GS Line» με πιο sportive χαρακτηριστικά.Ως προς τους κινητήρες, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1.200 κ.εκ. και απόδοσης 75 ίππων, ο οποίος συνοδεύεται από 5άρι μηχανικό σασμάν. Επίσης, υπάρχουν αλουμινένιου τρικύλινδοι κινητήρες ίδιας χωρητικότητας, με τον πρώτο να αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής, ενώ ο δεύτερος αποδίδει 130 ίππους με 230 Nm ροπής. Μάλιστα, η ισχυρότερη έκδοση επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα. Οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες εξοπλίζονται με μηχανικό σασμάν 6 σχέσεων και αυτόματο 8άρι κιβώτιο.
Σχετικά με τους κινητήρες πετρελαίου, υπάρχει προς το παρόν ένας 1.500άρης με 102 ίππους και 250 Nm ροπής. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι για πρώτη φορά υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που αποδίδει 136 ίππους και η αυτονομία ξεπερνά τα 335 χιλιόμετρα.
Στο άμεσο μέλλον θα έρθουν και οι ισχυρότερες εκδόσεις GSi και OPC, ενώ η πωλήσεις της 6ης γενιάς Corsa F θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.