CarΗellas: Πόσα δίνουμε γι' αυτή την σπάνια BMW M3 Lightweight;

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Πόσα δίνουμε γι' αυτή την σπάνια BMW M3 Lightweight;

Λίγους μήνες μετά την πώληση των πέντε σπάνιων BMW M3 Lightweight του Paul Walker, άλλη μία δημοπρατείται αυτές τις ημέρες. 



Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο το 1995 και από τότε έχει διανύσει 150.000 χιλιόμετρα. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και διαθέτει πιστοποίηση μη εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα. Το 2019 έγινε εκτενής συντήρηση, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικούς ιμάντες, θερμοστάτη, βάσεις κινητήρα και υγρά φρένων. Επιπλέον, πρόσφατα έγινε και αλλαγή της μπαταρίας.

Δείτε επίσης: Η πρώτη φωτογραφία της νέας BMW M4 με τους 473 ίππους

Το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάζεται BMW M3 Lightweight διότι δόθηκε έμφαση στη μείωση του βάρους, ενώ πωλήθηκε αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α. Οι διαφορές που εντοπίζονται πέρα από τον «φτωχό» εξοπλισμό, είναι η αεροτομή και οι χαρακτηριστικές σημαίες στο αμάξωμα. Τα δύο αυτά στοιχεία τοποθετούνταν από την εταιρεία Prototype Technology Group Racing.



Μοναδικές διαφορές ως προς τα μηχανικά μέρη ήταν τα ελατήρια χαμηλώματος, το μικρότερο βήμα του συστήματος μετάδοσης και η αφαίρεση του περιοριστή ταχύτητας. Η συγκεκριμένη έκδοση εξοπλίζεται με τον US-Spec S50 χωρητικότητας 3 λίτρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας με έξι κυλίνδρους σε σειρά αποδίδει 240 ίππους. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5,8 δευτερόλεπτα.


Δείτε επίσης: Η BMW M8 Competition πιάνει τα 100 km/h σε 2,88” (vid)

Σύμφωνα με την βαυαρική φίρμα, συνολικά κατασκευάστηκαν 125 αυτοκίνητα και όλα ήταν βαμμένα με το χρώμα «Alpine White». Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Bring A Trailer». Η τιμή αγγίζει αυτή τη στιγμή τις 59.000€ και απομένουν ελάχιστες ώρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.