CarΗellas: Μπορεί το χειροκίνητο σασμάν να κερδίσει το αυτόματο; (+video)

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μπορεί το χειροκίνητο σασμάν να κερδίσει το αυτόματο; (+video)

Οι συζητήσεις που έχουν γίνει στο διαδίκτυο σχετικά με το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο είναι αμέτρητες. Μπορεί, όμως, το ανθρώπινο χέρι να κερδίσει σε ταχύτητα;


Στα παλιάς τεχνολογίας αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων ίσως να συνέβαινε κάτι τέτοιο, σε ένα σύγχρονο σασμάν διπλού συμπλέκτη είναι απλά αδύνατο. Η σύγκριση που θα δείτε παρακάτω είναι η καλύτερη που
κυκλοφορεί στο διαδίκτυο γιατί ολοκληρώθηκε με μεγάλη ακρίβεια. Αρχικά, και στις δύο περιπτώσεις έχουμε την BMW M2 Competition. Το ένα αυτοκίνητο εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και το άλλο με το 7αρι DCT διπλού συμπλέκτη.

TECH: Βαλβίδα PCV, ένα εξάρτημα που λίγοι γνωρίζουν (pics)

Έχουν διανύσει σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα, είναι της ίδιας ηλικίας και τα ελαστικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Εννοείται πως οι δοκιμές έγιναν ακριβώς στο ίδιο σημείο για να υπάρχει ίδια ποιότητα ασφάλτου. Μάλιστα, επειδή το ένα αυτοκίνητο έχει πιο βαριά καθίσματα από το άλλο, οι δοκιμές έγιναν με πρόσθετο βάρος τριών κιλών στο κάθισμα του συνοδηγού.

Δείτε επίσης: Γνωρίζεις τα πάντα για το πιστόνι; (pics)

Ακολουθεί το video με τις δοκιμές σε επιτάχυνση. Με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καλύτερη επίδοση ήταν τα 4,38 δευτερόλεπτα και χειρότερη τα 4,61. Αντίθετα, με το μηχανικό σασμάν κορυφαία επίδοση ήταν τα 4,62" και χειρότερη τα 5,42. Το αυτοκίνητο με DCT ζυγίζει 1.683 κιλά, ενώ αυτό με μηχανικό σασμάν 1.650 κιλά.