CarΗellas: BMW Σειρά 4: Ποια είναι η ισχυρότερη έκδοση μέχρι στιγμής;

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

BMW Σειρά 4: Ποια είναι η ισχυρότερη έκδοση μέχρι στιγμής;

Μόλις πριν από λίγες ώρες αποκαλύφθηκε η νέα γενιά της BMW Σειρά 4 και αναμφισβήτητα την παράσταση κλέβει η σχεδίαση του εμπρός μέρους.



Το νέο βαυαρικό μοντέλο παρουσιάστηκε στην έκδοση M440i xDrive Coupé, η οποία παραμένει σε πρώτη φάση η ισχυρότερη. Εννοείται ότι αργότερα θα δούμε και πιο ισχυρές εκδόσεις από το τμήμα M-Division.

Δείτε επίσης: BMW M8 Competition της Manhart κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,6” (+vid) 

Κάτω από το καπό της βρίσκεται ένας εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 374 ίππους. Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic, το οποίο διαθέτει και shift paddles.



Η νέα BMW M440i xDrive Coupé εξοπλίζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας - γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. 



Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. Η γερμανική φίρμα αναφέρει κατανάλωση μόλις 6,8-7,1 λτ/100 km, και 155-163 g/km εκπομπές CO2.