CarΗellas: Honda, Ford και Peugeot στον κόφτη χωρίς λάδι: Ποιο θα αντέξει περισσότερο; (+video)

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Honda, Ford και Peugeot στον κόφτη χωρίς λάδι: Ποιο θα αντέξει περισσότερο; (+video)

«Πάει και χωρίς λάδι», ίσως να έχετε ακούσει αυτή τη φράση από διάφορους ιδιοκτήτες όταν θέλουν να δώσουν έμφαση στην αξιοπιστία του κινητήρα. Φαίνεται όμως ότι στην περίπτωση αυτού του Honda ισχύει.



Η παρέα του «carwow» άφησε για λίγο τα συγκριτικά επιδόσεων και πήρε τρία αυτοκίνητα για σύγκριση ανθεκτικότητας του κινητήρα. Οι «μελλοθάνατοι» ήταν ένα Honda Civic, ένα Ford Focus και ένα Peugeot 206. Αφού αφαιρέθηκαν λιπαντικά από το κάρτερ και το ψυκτικό υγρό, ξεκίνησε η σύγκριση.

Δείτε επίσης: Τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα και τα χιλιόμετρα όπου εμφανίζονται οι βλάβες

Μία πέτρα τοποθετήθηκε στο κάθε γκάζι και το χρονόμετρο άρχισε να μετρά. Πρώτο παρέδωσε πνεύμα το Ford Focus σε μόλις 22 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε το Peugeot 206 με 47 δεύτερα, ενώ στην περίπτωση του Honda Civic συνέβη κάτι το παράδοξο. Το αυτοκίνητο συνέχισε να λειτουργεί στον κόφτη για έξι ολόκληρα λεπτά. 

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής σχολής απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο ανθεκτικός είναι με το κινητήρα να «ξεψυχάει» τελικά σε 6 λεπτά και 22 δεύτερα. Ναι, καλά καταλάβατε, πάνω από έξι λεπτά στον κόφτη χωρίς να υπάρχει λάδι. Ακολουθεί το εντυπωσιακό video.