CarΗellas: Πωλείται σχεδόν αχρησιμοποίητος κινητήρας από Ferrari F40

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πωλείται σχεδόν αχρησιμοποίητος κινητήρας από Ferrari F40

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πώληση ενός κινητήρα από Ferrari F40 προμηνύει ότι συνέβη κάποιο τροχαίο ατύχημα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, αλλά το μοτέρ έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα.


Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τοποθετήθηκε ποτέ πάνω στο σασί κάποιας από τις Ferrari F40 παραγωγής. Τα μόνα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ήταν σε ένα πειραματική εφαρμογή όταν στάλθηκε στην Ιαπωνία. Από τότε παραμένει αδρανής και το μόνο σίγουρο είναι πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Δείτε επίσης: Πωλείται Ferrari 488 Pista με κόστος εξοπλισμού 158.000 ευρώ (+video)

Ο twin-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων έμεινε αχρησιμοποίητος για περίπου 25 χρόνια και πλέον αναζητά νέο ιδιοκτήτη. Ίσως να είναι μία καλή αγορά για κάποιους που έχουν ήδη στην κατοχή του μία Ferrari F40. Είναι σίγουρο, βέβαια, πως θα χρειαστεί αρκετή δουλεία πριν να τοποθετηθεί σε κάποιο αυτοκίνητο. 


Μοναδική ζημιά που έχει αναφερθεί είναι η φθορά στο περίβλημα του φίλτρου λαδιού. Αυτή τη στιγμή πωλείται από τον οίκο «collecting cars», απομένουν τέσσερις ημέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας και για την ώρα η τιμή βρίσκεται στις 25.000 ευρώ. Ενδεχομένως βέβαια στο τέλος να ξεπεράσει άνετα τις 100.000 ευρώ.