CarΗellas: Mercedes-Benz Maybach G 650: Το θωρηκτό του ενός εκατ. ευρώ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Mercedes-Benz Maybach G 650: Το θωρηκτό του ενός εκατ. ευρώ

Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα αυτοκίνητο με τεράστια ιστορία και κατά καιρούς έχουμε δει υπερβολικές εκδόσεις του όπως η G63 AMG 6x6.



Η συγκεκριμένη όμως είναι ότι πιο υπερβολικό έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο στη Στουτγάρδη. Ονομάζεται Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet και για την κατασκευή της έβαλε το χέρι το τμήμα της Maybach. Το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό, με το μήκος να ξεπερνά κατά πολύ τα πέντε μέτρα και το αμάξωμα να απέχει σχεδόν μισό μέτρο από το έδαφος.

Δείτε επίσης: Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με κεραμικά δισκόφρενα;

Διαθέτει ηλεκτρική υφασμάτινη κουκούλα αποκλειστικά για τους πίσω επιβάτες, ενώ το εμπρός μέρος είναι κλειστό. Το εμπρός με το πίσω τμήμα της καμπίνας χωρίζονται με ειδικό τζάμι, ενώ το σαλόνι είναι υπερπολυτελές, με οθόνες για τους πίσω επιβάτες και δερμάτινες επενδύσεις.



Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας θηριώδης bi-turbo κινητήρας V12 χωρητικότητας 6 λίτρων. Αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι ένα από τα 99 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν, πωλείται αυτή τη στιγμή και έχει διανύσει μόλις 55 χιλιόμετρα. Η τιμή του ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ και πιο συγκεκριμένα το ακριβές κόστος είναι 1.130.500€. 



Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη αγγελία, αλλά και περισσότερες φωτογραφίες από αυτό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο.