CarΗellas: Σπάνιο Honda Civic Type R ξεπούλησε σε 4 λεπτά

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Σπάνιο Honda Civic Type R ξεπούλησε σε 4 λεπτά

Η αγάπη του κόσμου για το Honda Civic Type R είναι μεγάλη. Κανείς δεν περίμενε όμως ότι μία ειδική έκδοση θα μπορούσε να ξεπουλήσει τόσο γρήγορα.



Ο λόγος για το Honda Civic Type R Limited Edition, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 1.000 αντίτυπα συνολικά. 600 από αυτά είναι διαθέσιμα στην αγορά των Η.Π.Α., 200 στην Ιαπωνία, 100 στην Ευρώπη και
100 στον Καναδά. Στην περίπτωση της καναδικής αγοράς, 4 λεπτά ήταν αρκετά ώστε να εξαφανιστούν όλα τα αυτοκίνητα.

Δείτε επίσης: Honda, Ford και Peugeot στον κόφτη χωρίς λάδι: Ποιο θα αντέξει περισσότερο; (+video)

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση, πέρα από την ταχύτατη πώληση, είναι ότι η Honda του Καναδά ζήτησε προκαταβολή σχεδόν 1.000 ευρώ για ένα προϊόν του οποίου η τελική τιμή παραμένει άγνωστη. Οι υποψήφιοι αγοραστές ανταποκρίθηκαν ταχύτατα και πέρασαν μόλις 4 λεπτά από το άνοιγμα της πλατφόρμας μέχρι να εξαντληθούν όλα.


Υπενθυμίζουμε ότι το Honda Civic Type R Limited Edition είναι 47 κιλά ελαφρύτερο από την «απλή» έκδοση. Εξωτερικά μπορεί κανείς να το ξεχωρίσει από το «Sunlight Yellow» χρώμα. Επίσης έχουν βαφτεί με μαύρο χρώμα η οροφή, η εισαγωγή αέρα στο καπό και οι καθρέφτες, ενώ οι ζάντες είναι σφυρήλατες 20 ιντσών από την BBS.


Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας. Αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα.