CarΗellas: Typhoon GSS-300: Γνωρίστε το νέο θωρηκτό της Ε.Κ.Α.Μ. (+video)

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Typhoon GSS-300: Γνωρίστε το νέο θωρηκτό της Ε.Κ.Α.Μ. (+video)

Πριν από μερικούς μήνες κατασχέθηκαν οκτώ Typhoon GSS-300 από τις Αρχές και δύο εξ' αυτών ανήκουν πλέον στην Ε.Κ.Α.Μ.



Πρόκειται για θωρακισμένα οχήματα ειδικών αποστολών, τα οποία βάφτηκαν μαύρα και διατέθηκε ένα στο τμήμα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας της Αθήνας και ένα στο τμήμα της Θεσσαλονίκης. Τα συγκεκριμένα οχήματα είναι πλέον λειτουργικά, έπειτα από εργασίες συντήρησης που έγιναν, ενώ ταυτόχρονα οι χειριστές παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια.

Δείτε επίσης: Το επαγγελματικό αυτοκίνητο χωρίς αστέρι σε crash test (vid)

Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει θωράκιση επιπέδου 3, ζυγίζει 12.500 κιλά και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 άτομα. Στην οροφή υπάρχει υποδοχή για πολυβόλο, ενώ παρά τον τεράστιο όγκο του μπορεί να πάρει πλευρική κλίση 30%. Η γωνία αναρρίχησης για το όχημα μήκους 6,65 μέτρων και ύψους 2,37 μέτρων αγγίζει το 60%. Ταυτόχρονα, μπορεί να κινηθεί μέσα σε νερό, όταν η στάθμη δεν ξεπερνά το ενάμιση μέτρο. 



Το ρωσικό Typhoon GSS-300 κινείται με έναν τεράστιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου της Cummins. Είναι εξακύλινδρος σε σειρά και αποδίδει 380 ίππους και πάνω από 1.300 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα και η αυτονομία αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα. Δείτε το εν δράσει στο video που ακολουθεί.