CarΗellas: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για την Alfa Romeo Giulia GTAm (+video)

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για την Alfa Romeo Giulia GTAm (+video)

Η Alfa Romeo γιορτάζει τα 110 χρόνια ιστορία της και από την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί δε γίνεται να λείπει η κορυφαία Giulia GTAm. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την εκδήλωση live.


Στο video θα δείτε ουσιαστικά την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, αλλά και κάθε λεπτομέρεια αυτής. Η συγκεκριμένη έκδοση θα διατεθεί σε μόλις θα κατασκευαστούν συνολικά σε μόλις 500 αντίτυπα και το κάθε
αυτοκίνητο θα φέρει τον αύξοντα αριθμό σε ειδικό ταμπελάκι στο εσωτερικό.

Δείτε επίσης: Ακούστε για πρώτη φορά την Alfa Romeo Giulia GTAm (vid)

Η έκδοση GTAm εξοπλίζεται με μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ το εσωτερικό είναι καθαρά αγωνιστικό. Η Alfa Romeo έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα και στη θέση τους έχει μπει roll cage. Επιπλέον, τα εμπρός καθίσματα είναι τύπου bucket με ζώνες 6 σημείων, ενώ δεν απουσιάζει και ο πυροσβεστήρας.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V6 Bi-Turbo χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με την ιπποδύναμη να έχει αυξηθεί κατά 30 ίππους φτάνοντας στους 540. Αλλαγή υπάρχει και στο σύστημα εξάτμισης, το οποίο προέρχεται από την Akrapovic και είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, ενώ οι δύο απολήξεις τοποθετήθηκαν στο κέντρο. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Οδηγώντας με τον λάθος τρόπο μία Toyota Supra με μόλις 5.000 χλμ (+video)

Με την εκτεταμένη χρήση carbon σε αρκετά σημεία όπως το καπό, ο εμπρός προφυλακτήρας και η οροφή, το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 100 κιλά σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio. Έτσι, το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 1.520 κιλά. Το video που ακολουθεί δεν είναι και το καλύτερο ποιοτικά, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε κάθε λεπτομέρεια της νέας Alfa Romeo Giulia GTAm.