CarΗellas: Η νέα BMW M5 είναι τρομακτικά γρήγορη (vid)

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Η νέα BMW M5 είναι τρομακτικά γρήγορη (vid)

Μπορεί τα αυτοκίνητα του τμήματος M-Division να μην φημίζονταν ποτέ για τις επιδόσεις σε 0-100 km/h λόγω της έλλειψης τετρακίνησης, αλλά η νέα BMW M5 δείχνει στο παρακάτω βίντεο ότι είναι τρομακτικά γρήγορη.
BMW M5 top speed
Για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάστηκαν μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, δηλαδή 0,2 δεύτερα πιο γρήγορη από την επίσημη επίδοση που ανακοινώνει η βαυαρική φίρμα. Για τα 200 km/h ήταν αρκετά τα 11,3
δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται κανονικά στα 250 km/h. Παρ’ όλα αυτά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το προαιρετικό πακέτο M, που σύμφωνα με την BMW δίνει τελική ταχύτητα 305 km/h, αλλά το GPS έδειξε μέχρι και ταχύτητα 312 km/h.
Πριν σας αφήσουμε να δείτε το βίντεο, υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της M5 (F90) βρίσκεται ο γνωστός V8 κινητήρας με δύο turbo και χωρητικότητα 4,4 λίτρων, θυμίζοντας μας το προηγούμενο μοντέλο. Παρ΄ όλα αυτά, η υψηλότερη πίεση έγχυσης, οι ανασχεδιασμένοι υπερσυμπιεστές, τα αναβαθμισμένα συστήματα λίπανσης-ψύξης, αλλά και η ελαφρύτερη εξάτμιση, συνέβαλαν στην αύξηση της ιπποδύναμης στους 600 ίππους και τη ροπή στα 750 Nm.