CarΗellas: FP1-FP2: Φαβορί ο Hamilton

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

FP1-FP2: Φαβορί ο Hamilton

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής και η Mercedes ήρθαν με φόρα από την νίκη τους στην Γαλλία και έκαναν το 1-2 και στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Μάχη ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari για την τρίτη θέση. F1
Ταχύτερος και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, ο οποίος οδηγώντας την αναβαθμισμένη και ανανεωμένη Mercedes W09 έδειξε από νωρίς ποιος
θα είναι το αφεντικό το τριήμερο στην πίστα του Spielberg. Ο Βρετανός δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ταχύτητάς του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με soft γόμα και αποδεικνύοντας πως έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη στον ένατο αγώνα της σεζόν.
Πίσω του, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, ήταν ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes ακολούθησε κατά το δυνατόν τον ρυθμό του team-mate του, χωρίς όμως να μπορέσει σε κανένα σημείο να τον ξεπεράσει και έτσι έμεινε τελικά πίσω του για 0.176sec.
Την μάχη για την τρίτη θέση έδωσαν οι τέσσερις πιλότοι των Ferrari και Red Bull. Στην πρώτη, πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών, ο Max Verstappen ήταν αυτός που κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Sebastian Vettel, τον Daniel Ricciardo και τον Kimi Raikkonen που συμπλήρωσαν την εξάδα, ο Γερμανός όμως πήρε το αίμα του πίσω και ανταπάντησε το απόγευμα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, 0.236sec. μακριά από τον πρωτοπόρο Hamilton. Πίσω του βρέθηκε η έτερη Red Bull, του Daniel Ricciardo στον εντός έδρας αγώνα των «Ταύρων», με τον Max Verstappen πέμπτο, μπροστά μόνο από τον Kimi Raikkonen.
FP1
“Best of the rest” αναδείχθηκε και στις δύο περιόδους ο Romain Grosjean. Ο άτυχος Γάλλος πιλότος, που συγκαταλέγεται στους μόλις δύο που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να «σπάσουν το ρόδι» των βαθμών στην φετινή σεζόν, απέδειξε την δυναμική της Haas, με τον Kevin Magnussen να βρίσκεται ακριβώς πίσω του, με τον όγδοο χρόνο της ημέρας.
Για τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας, οι καππαδόκες υπήρξαν πολλοί. Esteban Ocon, Charles Leclerc, Pierre Gasly και Stoffel Vandoorne βρέθηκαν μέσα στην ημέρα στην δεκάδα, με τον Γάλλο της Toro Rosso να εμφανίζεται ο πιο σταθερός όλων, τερματίζοντας δέκατος και ένατος στις δύο περιόδους δοκιμών.
Από εκεί και έπειτα, η Force India, που έδειξε καλό ρυθμό το πρωί, έδειξε να υστερεί το απόγευμα, ιδίως με τον Sergio Perez, ο οποίος σε κανένα σημείο δεν έδειξε άνετος με το μονοθέσιο του και απείχε σημαντικά από τον Ocon, ενώ και η Sauber έχασε τον ανταγωνιστικό της ρυθμό στην εξέλιξη της διαδικασίας.
Πολλά και εξόχως δυσεπίλυτα μοιάζουν τα προβλήματα στην McLaren. Παρά την δέκατη θέση του Vandoorne το απόγευμα, η Βρετανική ομάδα έδειξε να έχει σοβαρό πρόβλημα ρυθμού όλη την ημέρα με τον Fernando Alonso να μην καταφέρνει τίποτα καλύτερο από την 17η και 19η θέση στις δύο περιόδους αντίστοιχα. Ο Ισπανός προχώρησε και σε αλλαγή πατώματος στην MCL33 του, κάτι που περιόρισε ακόμα περισσότερο τον χρόνο του στην πίστα.
FP2
Μέτρια ήταν η πρώτη εικόνα και για την Renault. Μετά από άλλο ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο στον εντός έδρας αγώνα τους, στο Paul Ricard, οι Carlos Sainz Jr. και Nico Hulkenberg δεν μπόρεσαν να μπουν στην δεκάδα, παρότι βρίσκονταν σταθερά στα πέριξ αυτής και το πρωί αλλά και το απόγευμα.
Για άλλον έναν αγώνα την χειρότερη εικόνα όλων των ομάδων έδειξε η Williams. Η εννεάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια, που αντικατέστησε για την πρώτη περίοδο ελεύθερων τον Sergey Sirotkin με τον Robert Kubica είδε τα μονοθέσιά της να μάχονται με αυτά των Alonso και Hartley για να αποφύγουν την τελευταία θέση.
Η δράση στο Red Bull Ring συνεχίζεται αύριο, στη 13:00 το μεσημέρι για την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, που θα μεταδοθεί αποκλειστικά και ζωντανά από το Cosmote Sport 5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!