CarΗellas: FP1-FP2 GP Καναδά: Ο Max έτοιμος για απαντήσεις

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

FP1-FP2 GP Καναδά: Ο Max έτοιμος για απαντήσεις

Ο Max Verstappen ήταν ταχύτερος και στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών στον Καναδά στον απόηχο της δριμείας κριτικής που δέχθηκε τις προηγούμενες μέρες. Φόβος από πλευράς Red Bull ότι Mercedes και Ferrari κρύβονται.2351512-48929017-1600-900
Ο Max Verstappen ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής την Παρασκευή στο Montreal. Σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας, ήταν πρώτος και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών και έδειξε έτοιμος να διεκδικήσει
τόσο την πρώτη νίκη της σεζόν όσο και την πρώτη pole position της καριέρας του, στον απόηχο της πολύ έντονης κριτικής που έχει δεχθεί τις προηγούμενες μέρες για τα έξι ολόκληρα λάθη που έχει κάνει στα πρώτα Grand Prix της σεζόν και τα οποία τον έχουν κρατήσει μακριά από την φόρμα που έχει εμφανίσει ο team-mate του.
Σήμερα βέβαια, ο Daniel Ricciardo δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να πλησιάσει τον Max, σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, όταν και αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τα ηλεκτρικά που τον ανάγκασε να περάσει μεγάλο μέρος της διαδικασίας στο γκαράζ της Red Bull.
garagistas
Η αισιοδοξία στο στρατόπεδο των Αυστριακών είναι βέβαια σαφώς συγκρατημένη. Ο εξαιρετικός ρυθμός του Verstappen αποτέλεσε ενθαρρυντικό σημάδι για την δυναμική της RB14, ειδικά σε μια πίστα όπου τα προγνωστικά έχριζαν τρίτο φαβορί την Red Bull, η επιλογή όμως της Mercedes να μην επιχειρήσει κανέναν γρήγορο γύρο με την πιο μαλακή, hypersoft γόμα αφήνει περιθώριο τα «Ασημί Βέλη» να εμφανιστούν πολύ ταχύτερα στις αυριανές τρίτες Ελεύθερες και πολύ περισσότερο στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Παράλληλα, και η Scuderia Ferrari δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της σήμερα, τυπικό της μέτριας εικόνας που παρουσιάζουν οι Ιταλοί στις φετινές Παρασκευές, αναμένεται όμως να βελτιωθούν το Σάββατο, έχοντας βρει το κατάλληλο setup.
Canada FP1
Μεγάλη μάχη θα γίνει για την κυρίαρχη θέση πίσω από τους τρεις μεγάλους. Η κατάσταση εκεί παραμένει ακόμα θολή, μιας και οι δύο περίοδοι ελεύθερων έδωσαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα η καθεμία, μπερδεύοντας τις ομάδες και τους μηχανικούς για την αληθινή δυναμική των μονοθεσίων του midfield. Το πρωί, οι McLaren, Renault και Toro Rosso έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι και παρά την εγκατάλειψη του Nico Hulkenberg στα μισά του FP1 και οι τρεις ομάδες κατάφεραν να φέρουν τα μονοθέσιά τους στην δεκάδα με ανταγωνιστικούς χρόνους. Στην δεύτερη περίοδο όμως, τα προβλήματα τόσο του Vandoorne όσο και εκ νέου του Hulkenberg, επέτρεψαν στις Haas, Force India και Sauber να δείξουν σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο. Ο Romain Grosjean, τα δύο Ινδικά μονοθέσια και ο Fernando Alonso συμπλήρωσαν την δεκάδα το απόγευμα, με τον Charles Leclerc να ακολουθεί πολύ κοντά στην 11η θέση, αφήνοντας έτσι τόσο τις Renault όσο και τις Toro Rosso-Honda πιο πίσω.
FP2
Τραγική εικόνα εκ νέου για την Williams με τους Lance Stroll και Sergey Sirotkin να έχουν αμφότεροι επαφές και συγκρούσεις με τις μπαριέρες και να μένουν στις πολύ πίσω θέσεις της κατάταξης. Μάλιστα, ο Καναδός ήταν και ο πρώτος που ακούμπησε στον τοίχο των Πρωταθλητών αποκομίζοντας ένα κλαταρισμένο ελαστικό.
programme canada
Η δράση στο Montreal θα συνεχιστεί το Σάββατο το απόγευμα, με τις τρίτες Ελεύθερες Δοκιμές στις 18:00 πριν οι πιλότοι κοντραριστούν στην μάχη της pole position που είναι προγραμματισμένη για τις 21:00, αποκλειστικά και ζωντανά από το Cosmote Sport 5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!