CarΗellas: Κατατακτήριες GP Αυστρίας: Ένας Bottas στα καλύτερά του

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Κατατακτήριες GP Αυστρίας: Ένας Bottas στα καλύτερά του

Με δύο μαγικούς γύρους στο Q3, ο Valtteri Bottas πήρε την πρώτη του pole position για φέτος και δεύτερη συνεχόμενη στην Αυστρία μπροστά από τον team-mate του Lewis Hamilton. Τίποτα καλύτερο από την τρίτη θέση για τον Sebastian Vettel.bottas
Μετά από μια καταπληκτική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του ένατου αγώνα της σεζόν στο Red Bull Ring της Αυστρίας, o Valtteri Bottas θριάμβευσε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, παίρνοντας την πρώτη pole
position του για φέτος. Ο Φινλανδός ήταν καταιγιστικός στο Q3, παρουσιάστηκε πιο γρήγορος από ποτέ και με δύο εξαιρετικούς και καθαρούς γύρους δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Δεύτερος, μόλις 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω έμεινε ο Lewis Hamilton, που πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να εκθρονίσει τον ομόσταυλό του.
Αντίθετα όμως, βρέθηκε πάνω από τον κύριο αντίπαλό του στην μάχη του τίτλου, Sebastian Vettel, ο οποίος θα εκκινήσει αύριο από την τρίτη θέση και με την ultrasoft γόμα εν αντιθέσει με τις δύο Mercedes (και τις δύο Red Bull), που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην τελευταία φάση των κατατακτήριων με την supersoft και θα παραταχθούν στο grid με αυτήν.
katatakthriesΤέταρτος έμεινε ο Kimi Raikkonen, παρότι είχε καλό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου, δεν μπόρεσε να αναρριχηθεί ψηλότερα στην κατάταξη. Πίσω του θα είναι η πρώτη Red Bull του Max Verstappen, με τον Daniel Ricciardo να εκκινεί μόλις έβδομος και τους Αυστριακούς να μην δείχνουν να έχουν τον απαραίτητο ρυθμό για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στον εντός έδρας αγώνα τους.
Ανάμεσά τους βρέθηκε ο εντυπωσιακότατος Romain Grosjean, ο οποίος στην προσπάθειά του να ανατρέψει την έως τώρα εις βάρος του κατάσταση
που έχει διαμορφωθεί την φετινή σεζόν, έδωσε μια εξαιρετική παράσταση και θα εκκινήσει αύριο από την έκτη θέση του grid. Ο έτερος πιλότος των Αμερικάνων, Kevin Magnussen, θα βρεθεί όγδοος ενώ τις δύο υπολειπόμενες θέσεις της δεκάδας συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz Jr. και Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Renault.
garagistas
Βίοι αντίθετοι για τους πιλότους των άλλων 5 ομάδων του grid. Ο Esteban Ocon έφερε την προβληματική -αυτό το τριήμερο- Force India στην 11η θέση της κατάταξης, την ώρα που ο Sergio Perez βίωσε έναν σοκαριστικό αποκλεισμό από το Q1 και θα εκκινήσει αύριο 17ος Πίσω από τον Ocon βρέθηκε ο έτερος Γάλλος του grid, Pierre Gasly, με τον Μονεγάσκο Charles Leclerc στην 13η θέση. Ο νεαρός πιλότος της Sauber όμως θα εκκινήσει 18ος αύριο λόγω αλλαγής στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του. Αντίθετα οι ομόσταυλοι και των δύο δεν κατάφεραν καν να βγουν από το Q1. Ο Brendon Hartley συνέχισε τις κακές εμφανίσεις και έμεινε μόλις 19ος ενώ ο Marcus Ericsson δεν κατάφερε ποτέ να ακολουθήσει σε ρυθμό τον Leclerc και θα βρεθεί αύριο στην τελευταία θέση του grid. Μόλις 14ος κατετάγη σήμερα ο Fernando Alonso, που πάλεψε κόντρα στην ολοένα και προβληματικότερη McLaren του και μπήκε στο Q2, εν αντιθέσει με τον Stoffel Vandoorne που έμεινε 16ος και ήταν ο πρώτος αποκλεισθέντας. Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε από το στρατόπεδο της Williams, εκεί όπου ο Lance Stroll κατάφερε να σημειώσει μια εξαιρετική 15η θέση για φετινά δεδομένα της ιστορικής Βρετανικής ομάδας, ενώ και ο Sergey Sirotkin, που κατετάγη 18ος θα κερδίσει μία θέση από την ποινή του Leclerc και θα κάνει το 15-17 για τους Βρετανούς.
katataksh
Η δράση συνεχίζεται αύριο με τον μεγάλο αγώνα στο Spielberg, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από την ΕΡΤ2 όσο και από το Cosmote Sport5HD. Παράλληλα, τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές θα προβάλλονται ήδη από τις 15:00 σε μαγνητοσκόπηση από την δημόσια τηλεόραση.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!