CarΗellas: FP3 GP Γαλλίας: Bottas και βροχή

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

FP3 GP Γαλλίας: Bottas και βροχή

Σε μία τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών που επηρεάστηκε πολύ από την ξαφνική νεροποντή λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο Valtteri Bottas κατέλαβε την πρώτη θέση. Πίσω του οι Carlos Sainz Jr και Charles Leclerc.skysports-valtteri-bottas-mercedes_4311926
Μετά από μία πρώτη ημέρα δοκιμών στην, επανακάμπτουσα στο καλεντάρι της Formula 1, πίστα του Paul Ricard, που δεν μπόρεσε να μας προσφέρει πολύ σαφή συμπεράσματα για την εξέλιξη του
Σαββατοκύριακου, πιλότοι και ομάδες αντίκρισαν σήμερα την δυσάρεστη έκπληξη της έντονης βροχής. Τους κράτησε για πάρα πολύ ώρα στα γκαράζ μην καταφέρνοντας έτσι να κάνουν πολλούς γύρους και να αποκτήσουν μια πιο χαρακτηριστική εικόνα αναφορικά με τον πραγματικό ρυθμό των μονοθεσίων ενόψει των κατατακτήριων δοκιμών.
Σε αυτήν την «κουτσουρεμένη» διαδικασία, πρωταγωνιστής ήταν ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός πιλότος της Mercedes έκανε έναν ανταγωνιστικό χρόνο πολύ νωρίς, που τον έφερε έτσι στην πρώτη θέση πριν ξεσπάσει η βροχή στην πόλη του Le Castellet, στην νότια Γαλλία. Εκτός από τον Bottas, καλούς χρόνους νωρίς σημείωσαν και οι Carlos Sainz Jr και Charles Leclerc, που τους έφεραν έτσι τελικά στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
garagistas
Η υπόλοιπη κατάταξη δεν ήταν αντιπροσωπευτική, με ελάχιστα μονοθέσια να βγαίνουν για γύρους στο βρεγμένο, θέλοντας να προφυλάξουν τόσο ελαστικά όσο και τα μονοθέσιά τους και παρότι οι πιθανότητες βροχής στις απογευματινές κατατακτήριες ή στον αυριανό αγώνα είναι αυξημένες.
Για την ιστορία, στην δεκάδα βρέθηκαν, πίσω από την πρώτη τριάδα και οι Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly, Marcus Ericsson, Sergio Perez και Daniel Ricciardo, οι οποίοι σημείωσαν λίγους γύρους σε μέτριο ρυθμό στην αρχή της διαδικασίας. Πίσω τους έμειναν οι Esteban Ocon, Lewis Hamilton και Kimi Raikkonen, ενώ οι δύο πιλότοι της Williams, που σημείωσαν χρόνους μόνο με την βρόχινη γόμα της Pirelli έμειναν τελευταίοι, 28 και 30 δευτερόλεπτα πιο αργοί από τον Valtteri Bottas.
FP3
Τέλος, δεν πήραν κατάταξη οι Magnussen, Hartley, Grosjean, Hulkenberg και Verstappen που δεν σημείωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η ποινή του Νεοζηλανδού της Toro Rosso για αλλαγή κινητήρα που θα τον φέρει στην τελευταία θέση του grid.
35552102_1761431413938501_7914284288709754880_n
Η μάχη των κατατακτήριων δοκιμών ξεκινά σε λίγη ώρα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί αποκλειστικά ζωντανά από το Cosmote Sport 5HD από τις 16:50 και σε μαγνητοσκόπηση αύριο στις 16:00 από την συχνότητα της ΕΡΤ.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!