CarΗellas: Νέα BMW X5 (pics+vid)

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Νέα BMW X5 (pics+vid)

Με κάτι παραπάνω από 2,2 εκατομμύρια πωλήσεις, οι τρεις γενιές της BMW X5 είχαν τα τελευταία 20 χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των μεγάλων «premium» SAV. Η νέα σειρά του βαυαρικού μοντέλου αποκαλύφθηκε και ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε.
BMW-X5-2019
Σε ότι αφορά το αμάξωμα, η νέα X5 με 4,922 μέτρα μήκος και 2,004 μέτρα πλάτος έχει μεγαλώσει υπερβολικά. Σήμα κατατεθέν είναι οι τεράστιες γρίλιες στο εμπρός μέρος και τα έντονα νεύρα στο καπό. Το
«επιθετικό» design συνεχίζεται με τα νεύρα στο πλαϊνό τμήμα και τις ζάντες 19 ή 20 ιντσών. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια διακριτική αεροτομή, οι διπλές απολήξεις που συνοδεύονται από έναν διαχύτη και τα λεπτότερα φωτιστικά σώματα. Να σημειώσουμε ότι το γερμανικό μοντέλο προσφέρεται με ενεργά Led φωτιστικά σώματα, ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμα και τα Laser Lights.
Στο εσωτερικό είναι εμφανής ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών, ενώ μία οθόνη ίδιου μεγέθους υπάρχει και στην κεντρική κονσόλα για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των επιβατών. Παράλληλα, οθόνες 10,2” υπάρχουν και στα προσκέφαλα των επιβατών, ενώ ο κλιματισμός είναι τετραζωνικός. Ασφαλώς, εξοπλισμός πολυτελείας, όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα που κάνουν μασάζ δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα αυτοκίνητο αυτού του «βεληνεκούς».
BMW-X5-2019-REAR
Περνάμε στους κινητήρες, όπου στη βάση της γκάμας έχουμε την έκδοση xDrive 40i με εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων και απόδοσης 340 ίππων. Συνεχίζουμε πάντα με βενζινοκινητήρες και, πιο συγκεκριμένα την έκδοση xDrive 50i, όπου ο 5λιτρος V8 4,4 λίτρων αποδίδει 462 ίππους. Όσον αφορά στους κινητήρες πετρελαίου, ο πρώτος κινητήρας είναι ο 3λιτρος εξακύλινδρος με 265 ίππους και 620 Nm ροπής για την έκδοση xDrive 30d. Τέλος, τελευταία έκδοση για την ώρα είναι η M50d με τον θηριώδη εξακύλινδρο quad-turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, που αποδίδει 400 ίππους και 760 Nm ροπής.
BMW-X5-2019-INTERIOR
Ασφαλώς όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες και η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Αξίζει να αναφέρουμε, τέλος, ότι υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα, αλλά ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.
Η επίσημη παρουσίαση της νέας BMW X5 θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν ένα μήνα μετά.