CarΗellas: Κατατακτήριες GP Γαλλίας: Μάχη και στο τέλος Hamilton

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Κατατακτήριες GP Γαλλίας: Μάχη και στο τέλος Hamilton

Ο Lewis Hamilton κέρδισε την pole position σε μια πολύ έντονη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών που κρίθηκε στο νήμα, αφήνοντας πίσω του για 0.118 δευτερόλεπτα τον Valtteri Bottas. Τρίτος έμεινε ο Seb Vettel.
DgYoVtkX4AY8Pt2
Poleman για πρώτη φορά επί Γαλλικού εδάφους ανακηρύχθηκε πριν λίγα λεπτά ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ένα φανταστικό τελευταίο κομμάτι στο τέλος του Q3, βελτίωσε
τον χρόνο που είχε σημειώσει στην πρώτη προσπάθειά του και ξεπέρασε οριακά τον team-mate του, Valtteri Bottas που έμεινε δεύτερος. Έτσι οι δύο Mercedes επιβεβαίωσαν την χθεσινή κυριαρχία τους στο Paul Ricard, επωφελούμενες τόσο από τον αναβαθμισμένο κινητήρα της W09 όσο και από τα διαφορετικά ελαστικά που έφερε η Pirelli στην Γαλλία και «κλείδωσε» την πρώτη σειρά.
Στην τρίτη θέση αναγκάστηκε να περιοριστεί ο νικητής του Grand Prix του Καναδά, Sebastian Vettel. Ο Γερμανός της Ferrari έδειξε πως θα μπορούσε να έχει κοντράρει υπό προϋποθέσεις τα «Ασημί Βέλη» αλλά ένα λάθος στον τελευταίο του γύρο, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δεύτερη σειρά στο αυριανό grid. Δίπλα στον Vettel θα εκκινήσει ο Max Verstappen, στην πρώτη εκ των δύο Red Bull Racing, που άφησε πέμπτο τον team-mate του, Daniel Ricciardo.
garagistas
Μόλις έκτος τερμάτισε τις κατατακτήριες δοκιμές ο Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός πιλότος της Scuderia Ferrari απογοήτευσε με την απόδοσή του, κάνοντας συνεχόμενα λάθη στους γρήγορους γύρους του και παρ ’ό,τι βγήκε για την τελευταία γρήγορη του προσπάθεια επτά λεπτά πριν την λήξη, δεν μπόρεσε να καταφέρει ένα καθαρό πέρασμα.
Από την άλλη, εντυπωσιακός ήταν για άλλη μια φορά ο πιθανός αντικαταστάτης του στο δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari. Ο Charles Leclerc κατέπληξε τους πάντες φέρνοντας την Sauber του για πρώτη φορά φέτος στο Q3 και τερματίζοντας την περίοδο όγδοος, πίσω μόνο από τον Carlos Sainz Jr. στην μάχη του midfield.
Έτσι, ο Μονεγάσκος άφησε πίσω του και τις δύο Haas, που θα εκκινήσουν από την πέμπτη σειρά της εκκίνησης, με τον Kevin Magnussen ένατο και τον Romain Grosjean, που έκανε άλλο ένα τραγικό λάθος και έριξε το μονοθέσιο του στις μπαριέρες, πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση του Q3, στην δέκατη θέση.
Εκτός τελικού έμειναν και οι δύο Force India. Ο Esteban Ocon θα βρεθεί στην 11η θέση της εκκίνησης στον εντός έδρας αγώνα του, μία θέση πίσω από τον συμπατριώτη του, Grosjean ενώ ο ομόσταυλός του, Sergio Perez, κάνοντας κακές κατατακτήριες δοκιμές έμεινε μόλις 13ος. Ανάμεσά τους, άλλη μία απογοητευτική έκπληξη, ο Nico Hulkenberg, που έχασε για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν από τον Sainz Jr. στην ενδοοικογενειακή μάχη της Renault. Στην 14η και 15η θέση έμειναν αντίστοιχα ο Pierre Gasly και ο Marcus Ericsson, που απέφυγε τον αποκλεισμό από το Q1 και έφερε και τις δύο Alfa Romeo Sauber στην δεύτερη φάση των Κατατακτήριων.
Αντίθετη πορεία από τα Ελβετικά μονοθέσια ακολούθησαν οι δύο McLaren με τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne να μην καταφέρνουν τίποτα καλύτερο από την 16η  και 18η θέση, αποκλεισθέντες και οι δύο από το Q1. Ανάμεσα στα δύο πορτοκαλί μονοθέσια πλασαρίστηκε ο Brendon Hartley, ο οποίος όμως ούτως ή άλλως θα εκκινήσει από την τελευταία θέση του grid λόγω ποινής από την αλλαγή στην κινητήρια μονάδα της Honda. Τις δύο τελευταίες θέσεις, είχαν για άλλη μια φορά οι δύο Williams με τον Sergey Sirotkin να επικρατεί του Lance Stroll.
DgYrTZ9XUAAndZD
Ο μεγάλος αγώνας, που θα σηματοδοτήσει το πρώτο Grand Prix επί Γαλλικού εδάφους από το 2008 και το πρώτο στο Paul Ricard από το 1990 θα εκκινήσει αύριο στις 17:10 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport5HD αλλά και την δημόσια συχνότητα. Παράλληλα, η ΕΡΤ από τις 16:00 το μεσημέρι θα συνδεθεί με την Γαλλία για να δείξει σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!