CarΗellas: FP3: Αλλαγή φρουράς

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

FP3: Αλλαγή φρουράς

Ο Sebastian Vettel πήρε τα ηνία από τον Lewis Hamilton στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, όντας ταχύτερος κατά περίπου μισό δέκατο του Βρετανού. Τρίτος ο Valtteri Bottas ένα δέκατο πιο πίσω. f1-austrian-gp
Η Ferrari έδειξε εξόχως βελτιωμένη εικόνα στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, σήμερα το πρωί στην πίστα του Spielberg στους πρόποδες των βουνών της Στυρίας και ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που
σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας με 1:04:070, λίγο μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στην μάχη και του φετινού τίτλου, Lewis Hamilton, που περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Τρίτη, 0.134sec. πίσω από τον Vettel πλασαρίστηκε η έτερη Mercedes του Φινλανδού Valtteri Bottas, ενώ ο συμπατριώτης του Kimi Raikkonen έκλεισε την τετράδα των κορυφαίων.
Αρκετά πιο πίσω και με πρόβλημα στην κινητήρια μονάδα του Max Verstappen, που ανάγκασε τον Ολλανδό να παρκάρει το μονοθέσιο με το #33 στο πλάι της πίστας βρέθηκε η Red Bull. Οι Αυστριακοί, στον εντός έδρας αγώνα τους δεν δείχνουν ικανοί να απειλήσουν τις Ferrari και Mercedes και έτσι τόσο ο Verstappen όσο και ο Daniel Ricciardo δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από την πέμπτη και έκτη θέση, χάνοντας έδαφος σε σχέση με την Παρασκευή.
garagistas
Πίσω από τους τρεις μεγάλους ήταν και την σημερινή ημέρα τα δύο μονοθέσια της Haas με έβδομο τον Romain Grosjean και όγδοο τον Kevin Magnussen ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Carlos Sainz Jr. με μια βελτιωμένη σε σχέση με χθες R.S.18 και ο Charles Leclerc, ο οποίος όμως και αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα με το κινητήριο σύνολο της Alfa Romeo Sauber.
FP3
11ος κατατάχτηκε ο Nico Hulkenberg, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Pierre Gasly, που δεν κατάφερε να συνεχίσει και σήμερα στον ταχύτατο ρυθμό που επέδειξε εχθές για λογαριασμό της Toro Rosso-Honda. Κακή εικόνα εκ νέου και από τις δύο Force India, με τον Esteban Ocon να βρίσκεται 13ος στην κατάταξη και τον Sergio Perez 15ο. Ανάμεσά τους ήταν η πρώτη McLaren του Fernando Alonso, την ώρα που ο team-mate του, Stoffel Vandoorne επιβεβαίωσε την κάκιστη εικόνα των Βρετανών τερματίζοντας στην 18η θέση, πάνω μόνο από τις δύο Williams των Stroll και Sirotkin.
Απογοητευτικοί σε σχέση με τους team-mates τους ήταν για άλλη μια φορά και οι Marcus Ericsson και Brendon Hartley που περιορίστηκαν στην 16η και 17η θέση αντίστοιχα 0.4 και 0.5sec. μακριά από τα έτερα μονοθέσια των Sauber και Toro Rosso στα χέρια των Charles Leclerc και Pierre Gasly αντίστοιχα.
Η δράση στο Red Bull Ring συνεχίζεται σε πολύ λίγη ώρα με τις Κατατακτήριες Δοκιμές, που ξεκινούν στις 16:00 και θα μεταδοθούν από τις 15:50 αποκλειστικά ζωντανά στο Cosmote Sport5HD.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!