CarΗellas: FP3 GP Καναδά: Φουλ του Max

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

FP3 GP Καναδά: Φουλ του Max

Ο Max Verstappen έκανε χατ-τρικ στις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, καθώς ήταν ταχύτερος και στην τρίτη, αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrari και τον Lewis Hamilton. Στην πέμπτη θέση ο νικητής του Monaco, Daniel Ricciardo.
2351618-48931137-1600-900
Διαβολεμένο ρυθμό στις έως τώρα ελεύθερες δοκιμές του Καναδικού Grand Prix έχει επιδείξει ο Max Verstappen. Ο νεαρός Ολλανδός ήταν ταχύτερος, μετά τις δύο πρώτες την Παρασκευή και στην τρίτη
περίοδο σήμερα και είναι κατά τα φαινόμενα το πρώτο φαβορί για την pole position στην διαδικασία των Κατατακτήριων. Πίσω του, λιγότερο από ένα δέκατο μακριά έμειναν οι δύο Ferrari.
Τόσο ο Sebastian Vettel όσο και ο Kimi Raikkonen έκαναν βελτιωμένους χρόνους σε σχέση με χθες και έδειξαν πως είναι παρών ενόψει της βραδινής μάχης. Τέταρτος περιορίστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, που φόρεσε για πρώτη φορά την ultrasoft γόμα της Pirelli, όχι πολύ μακριά από τον Verstappen, λίγο πάνω από ένα δέκατο πίσω από τον χρόνο του Ολλανδού.
Την πρώτα εξάδα έκλεισαν ο Daniel Riccardo, που για άλλη μια περίοδο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Verstappen αλλά και ο Valtteri Bottas, που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και πάνω από 6.5 δέκατα από τον πρώτο χρόνο.
garagistas
Πίσω από τους «Big Three» βρέθηκε η Force India, επιδεικνύοντας ως τώρα πολύ βελτιωμένη εικόνα στον Καναδά, με τον Sergio Perez. Όγδοος κατατάχτηκε ο Nico Hulkenberg, ανακάμπτοντας από τα χθεσινά του προβλήματα ενώ τις άλλες θέσεις της δεκάδας κατέλαβαν ο Romain Grosjean και ο Stoffel Vandoorne, φέρνοντας έτσι επτά διαφορετικά μονοθέσια στις πρώτες δέκα θέσεις.
FP3
Οι team-mates της εν λόγω τετράδας ακολούθησαν στις θέσεις 11-14, με μοναδική εξαίρεση τον Kevin Magnussen, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος με το μονοθέσιό του και δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 17η θέση. Έτσι, 11ος κατατάχτηκε ο Esteban Ocon, 13ος ο Fernando Alonso και 14ος ο Carlos Sainz Jr, με πολύ μικρές διαφορές, δίνοντας την εικόνα πως αναμένεται σκληρή μάχη για την είσοδο στο Q3 των Κατατακτήριων Δοκιμών. Ανάμεσά τους, και πάλι 12ος, ήταν ο Brendon Hartley, την ώρα που ο έτερος πιλότος της Toro Rosso, Pierre Gasly, έμεινε στην 15η θέση.
16ος κατατάχτηκε ο Charles Leclerc, ενώ στις τελευταίες θέσεις έμειναν ο Sergey Sirotkin, ο Marcus Ericsson και ο Lance Stroll στον εντός έδρας αγώνα του.
programme canada
Η δράση κορυφώνεται σήμερα στις 21:00 απευθείας από το Cosmote Sport5HD με τις Κατατακτήριες Δοκιμές του 7ου αγώνα της σεζόν που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον για να δούμε αν η Red Bull και ο Max Verstappen θα μπορέσουν να πάρουν μια εντυπωσιακή πρώτη pole για τον Ολλανδό ή αν οι Ferrari και Mercedes θα ενεργοποιήσουν τα περιβόητα “party modes” τους και θα χαθούν στον ορίζοντα.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το
Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!