CarΗellas: Αυτό το Audi Sport Quattro πωλείται σε εξωπραγματική τιμή (pics)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό το Audi Sport Quattro πωλείται σε εξωπραγματική τιμή (pics)

Ένα από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα των ‘80s είναι αυτή τη στιγμή το Audi Sport Quattro, με την τιμή του να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.
Το εικονιζόμενο μοντέλο είναι ένα από τα μόλις 10 αυτοκίνητα που διατέθηκαν στην αγορά της Αμερικής, ενώ συνολικά κατασκευάστηκαν 224 αντίτυπα. Κατασκευάστηκε τον Ιούνιο του 1985 και από τότε έχει
αλλάξει τρεις ιδιοκτήτες. Παρ’ όλα αυτά διατηρείται σε υπεράριστη κατάσταση και δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση που να αλλοιώνει την εργοστασιακή του κατάσταση.
Συνολικά έχει διανύσει κάτι λιγότερο από 55.000 χιλιόμετρα και πρόσφατα έγινε γενική επισκευή του κινητήρα ώστε να παραμείνει λειτουργικά άριστος. Υπενθυμίζουμε ότι κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας 5κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2.134 κ.εκ με αλουμινένιο μπλοκ και δύο εκκεντροφόρους.
Με την πίεση του συστήματος υπερπλήρωσης της Borg Warner να φτάνει τα 1,2 bar, η ισχύς του κινητήρα αγγίζει τους 306 ίππους στις 6.700 σ.α.λ. και η ροπή τα 350 Nm από τις 4.500 σ.α.λ.
Το συγκεκριμένο Audi Sport Quattro ενδεχομένως να είναι ένα από τα πιο καλοσυντηρημένα που βρίσκονται εκεί έξω, πωλείται από την εταιρεία «Classic and racing car», ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε την αγγελία με όλες τις πληροφορίες. Η τιμή του αυτή τη στιγμή ξεπερνά οριακά τις 695.000€.