CarΗellas: Δείτε πως γίνεται η αλλαγή λιπαντικού στο νέο Toyota Supra (vid)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε πως γίνεται η αλλαγή λιπαντικού στο νέο Toyota Supra (vid)

Ξέρετε πώς γίνεται η αλλαγή λιπαντικού σε ένα Toyota Supra; Σίγουρα ξέρετε γιατί δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα σε σχέση με «απλό» αυτοκίνητο.
Η διαδικασία ξεκινά με την αφαίρεση της τάπας πλήρωσης λαδιού και της βίδας εκκένωσης λαδιού. Με την ολοκλήρωση της αφαίρεσης λιπαντικού, η βίδα εκκένωσης μπήκε στη θέση της με ροπή σύσφιξης τα 25 Nm
και προστέθηκαν 6,5 λίτρα λαδιού με ιξώδες 5W-30. Ασφαλώς αντικαταστάθηκε και το φίλτρο λιπαντικού, εργασία που πρέπει να γίνεται με κάθε αλλαγή λιπαντικού. Μοναδική ιδιαιτερότητα, την οποία συναντάμε σε καινούρια αυτοκίνητα, είναι ο έλεγχος της στάθμης λιπαντικού. Αντί για τον έλεγχο με την ειδική ράβδο, γίνεται από την κεντρική οθόνη.
Να υπενθυμίσουμε ότι η «καρδιά» της Toyota Supra πέμπτης γενιάς είναι ένας twin-scroll turbo 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων. Αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων και ενεργό διαφορικό. Το αποτέλεσμα είναι τα 100 km/h από στάση να έρχονται, με τη βοήθεια του launch control, σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.