CarΗellas: Κατατακτήριες GP Σιγκαπούρης: Άγρια ομορφιά

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κατατακτήριες GP Σιγκαπούρης: Άγρια ομορφιά

Η μάχη στους δρόμους της Σιγκαπούρης αποδείχθηκε σφοδρή, ο Charles Leclerc σκόραρε την πέμπτή του pole position στην φετινή σεζόν και τρίτη συνεχόμενη, κλέβοντας την μπουκιά μέσα από το στόμα του team-mate του, Sebastian Vettel και έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη στον αυριανό αγώνα.

Λίγα λεπτά πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας των Κατατακτήριων Δοκιμών, ο Sebastian Vettel σκοράρει έναν μαγικό γύρο, στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και σοκάρει το κοινό της Marina Bay Street Circuit.
Ο Γερμανός έμοιαζε έτοιμος να δώσει μια απάντηση από τα παλιά με έναν γύρο-αριστούργημα βγαλμένο από τις πιο βαθιές ονειρώξεις του. 
Άλλωστε, έχει να βρεθεί στην pole position από το μοιραίο Καναδικό Grand Prix και έκτοτε έχει βρεθεί επτά συνεχόμενες φορές πίσω από τον ομόσταυλό του, Charles Leclerc. Μόνο που ο Μονεγάσκος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με έναν χρόνο ακόμα ταχύτερο από το «ποίημα» του Seb, έφερε τα κόκκινα μονοθέσια στο 1-2, αλλάζοντας άρδην την χθεσινή εικόνα που συνηγορούσε σε μια μάχη μεταξύ των Mercedes και Red Bull. Τελικά το ‘1-2’ για το «Αλογάκι» δεν κράτησε, αφού ο Lewis Hamilton με έναν δικό του γύρο βγαλμένο από Play-Station και σκοράροντας ένα μαγικό τελευταίο sector, προσπέρασε τον Vettel και αναρριχήθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, σπάζοντας το πιθανολογούμενο ‘lockout’ των δύο Ferrari. 
Την τελευταία φορά βέβαια (και τρίτη συνολικά) που τα δύο κόκκινα μονοθέσια ήταν στο ‘1-3’, η καταστροφή χτύπησε την πόρτα στο Maranello με τον Sebastian Vettel και τον Kimi Raikkonen να κάνουν «σάντουιτς» τον Max Verstappen, βγαίνοντας εκτός αγώνα και χαρίζοντας μια υπερανέλπιστη νίκη και βαθμολογική ανάσα στον Lewis Hamilton στην μάχη του τίτλου του 2017. Η Σιγκαπούρη άλλωστε είναι ίσως το αγαπημένο hunting ground του Βρετανού, καθώς εκεί είναι που πότε από τις ατυχίες των αντιπάλων του και πότε από τις δικές του εξαιρετικές επιδόσεις, έχει αποκτήσει ένα ισχυρό αβαντάζ στις μάχες σώμα με σώμα που έδωσε τόσο με τον Felipe Massa το 2008 όσο και με τους Nico Rosberg και Sebastian Vettel για τον παγκόσμιο τίτλο. 
Αυτό ελπίζει να καταφέρει να κάνει και αύριο στεκόμενος στο πλευρό του Leclerc στο grid την ώρα που ο μεγαλύτερός του αντίπαλος για τον παγκόσμιο τίτλο, Valtteri Bottas, έκανε άλλη μια μέτρια εμφάνιση μένοντας μόλις πέμπτος. Μπροστά του, ολοκλήρωσε την διαδικασία ο Max Verstappen, που δεν κατάφερε να απειλήσει εν τέλει τους πρωτοπόρους, με τον Alexander Albon να μένει ξανά πιο πίσω, στην έκτη θέση του αυριανού grid. Από εκεί και έπειτα, την δεκάδα συμπληρώνουν τα δύο μονοθέσια της McLaren και τα αντίστοιχα της Renault με τον Carlos Sainz Jr να καταλαμβάνει την ‘best of the rest’ έβδομη θέση, ακολουθούμενος από τους Ricciardo, Hulkenberg και τον ομόσταυλό του, Lando Norris. 
Εκτός από το Q2 έμειναν αντίθετα ο Sergio Perez, που παρά την ασθένεια που τον ταλαιπωρεί έφτασε ως την 11η θέση, οι δύο Alfa Romeo με τον Antonio Giovinazzi 12ο και τον Kimi Raikkonen 14ο καθώς και οι Pierre Gasly και Kevin Magnussen που τερμάτισαν στην 13η και 15η θέση αντίστοιχα. Αμφότεροι είδαν τους team-mates τους να αποκλείονται από την πρώτη φάση των Κατατακτήριων με τον Daniil Kvyat να μένει εκτός για μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου και τον Romain Grosjean να κάνει λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Ανάμεσά τους θα εκκινήσει τον αγώνα αύριο ο Lance Stroll, με την δεύτερη Racing Point, ενώ στην τελευταία σειρά της εκκίνησης θα παραταχθούν οι δύο Williams, των George Russell και Robert Kubica. 
Τα κόκκινα φώτα του αυριανού μεγάλου αγώνα, μοναδικού αμιγώς νυχτερινού στο καλεντάρι της Formula 1 θα σβήσουν στις 16:10 ώρα Ελλάδος με όλη την δράση να καλύπτεται ζωντανά τόσο από την ΕΡΤ SPORTS όσο και από το Cosmote Sport5 HD. 
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!