CarΗellas: Κατατακτήριες Μονακό: «Πύραυλος» Daniel

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Κατατακτήριες Μονακό: «Πύραυλος» Daniel

Ο Daniel Ricciardo πήρε την δεύτερη pole position της καριέρας του στο Monte Carlo και είναι το πρώτο φαβορί για την αυριανή νίκη. Στην δεύτερη και τρίτη θέση οι μεγάλοι διεκδικητές του τίτλου, Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.
imagen-sin-titulo
Την πρώτη θέση στο grid του αυριανού αγώνα και τον ρόλο του πρώτου φαβορί ενόψει του φημισμένου Grand Prix του Monaco κατέλαβε στις σημερινές Κατατακτήριες Δοκιμές ο Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός
πιλότος της Red Bull με έναν καταπληκτικό χρόνο, νέο ρεκόρ στην διάσημη διαδρομή δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανέναν από τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικά, ο Sebastian Vettel και ο Lewis Hamilton, που ακολούθησαν, έμειναν πάνω από δύο και τέσσερα δέκατα αντίστοιχα μακριά του και δεν μπόρεσαν να τον απειλήσουν ουσιαστικά.
Μόλις στην τέταρτη θέση περιορίστηκε ο Kimi Raikkonen, που δεν βρήκε καθαρό δρόμο στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3, ενώ ο Valtteri Bottas σε ένα μέτριο τριήμερο τόσο για τον ίδιο όσο και για την Mercedes συνολικότερα, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση του αυριανού grid. Μεγάλος απών από την πρώτη εξάδα ήταν ο Max Verstappen.
Ο νεαρός Ολλανδός δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές μετά το ατύχημα που είχε στο FP3, αφού το μονοθέσιό του δεν ήταν έτοιμο και θα εκκινήσει αύριο από την τελευταία θέση, αλλάζοντας ταυτόχρονα και κιβώτιο. Έκδηλη πάντως ήταν η αμηχανία και η απογοήτευση του πιλότου των «Κόκκινων Ταύρων», βλέποντας την χαμένη ευκαιρία του για μια πρώτη pole position στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου, χάρη στην σαφή υπεροχή της οποίας τυγχάνει στην εν λόγω διαδρομή η RB14 των Αυστριακών.
garagistas
Την θέση του Verstappen πήρε ανταυτού ο «best of the rest» Esteban Ocon. Ο Γάλλος πιλότος της Force India έκανε έναν φοβερό γύρο, που έφερε τόσο αυτόν όσο και την VJM11 του πάνω από τους Fernando Alonso και Carlos Sainz Jr. που έδειχναν ως το Q2 πιο δυνατοί αλλά και από τον team-mate του, Sergio Perez, ο οποίος και πλάσαρε το έτερο Ινδικό μονοθέσιο στην ένατη θέση της αυριανής εκκίνησης. Δέκατος, δίπλα στον Μεξικανό θα είναι ο Pierre Gasly, σε μια δυνατή εμφάνιση από πλευράς Toro Rosso-Honda.
Για κάθε έναν βέβαια από τους πιλότους των McLaren, Renault και Toro Rosso που πήραν την πρόκριση για τον τελικό των κατατακτηρίων, υπάρχει κι ένας που απέτυχε. Κι αυτό γιατί τόσο ο Stoffel Vandoorne όσο και ο Nico Hulkenberg δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε ρυθμό τους ομοσταύλους τους και έμειναν στην 12η και 11η θέση. Από την άλλη, ο Brendon Hartley έπεσε θύμα της κίνησης και έμεινε έξω μόλις από το Q1 και θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν 16ος στο αυριανό grid.
Οι υπόλοιποι που πέρασαν στο Q2 ήταν ο εντυπωσιακός και άκρως ανταγωνιστικός αυτό το τριήμερο Sergey Sirotkin, που τράβηξε την FW41 του ως την 13η θέση της κατάταξης, ο “hometown hero”, Charles Leclerc στην 14η και ο Romain Grosjean που κατετάγη 15ος.
Ο κακός ρυθμός των δύο Haas στους δρόμους του Monte Carlo επιβεβαιώθηκε και από τον πολύ κακό ρυθμό του Kevin Magnussen, ο οποίος δεν πήρε καν την πρόκριση για την δεύτερη φάση των Κατατακτήριων και περιορίστηκε στην 19η θέση, τελευταίος από όλους τους συμμετέχοντες στην σημερινή διαδικασία. Πάνω από τον Magnussen ήταν ο Lance Stroll στην 17η και ο Marcus Ericsson στην 18η θέση της κατάταξης. 
Κατατακτήριες
Ο αυριανός αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από το Cosmote Sport 5HD (15:45) όσο και από την συχνότητα της ΕΡΤ2. Παράλληλα, η δημόσια συχνότητα ήδη από τις 15:00 θα έχει ξεκινήσει την σύνδεσή της με το Πριγκιπάτο για να μεταδώσει σε επανάληψη τα καλύτερα στιγμιότυπα των σημερινών Κατατακτηρίων δοκιμών.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!