CarΗellas: Κατατακτήριες: «Hammertime»

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κατατακτήριες: «Hammertime»

Ο Lewis Hamilton πήρε την Pole Position σε μια τρελή περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, η Mercedes έκανε το lock-out και είναι το πρώτο φαβορί για την νίκη στον αυριανό αγώνα. Δεν κέρδισε το στοίχημα με την soft γόμα η Ferrari, τρίτος ο Sebastian Vettel.
skysports-lewis-hamilton-mercedes-austrian-gp_3995842
Ο Lewis Hamilton θα είναι ο poleman στο αυριανό Ισπανικό Grand Prix μετά από την επικράτησή του σε μια ολότελα παράξενη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών που ήταν γεμάτη με ανατροπές και έκλεισε με τις δύο
Ferrari και τον Daniel Ricciardo να ρισκάρουν στο Q3, προσπαθώντας να πάρουν την pole-position με την soft γόμα της Pirelli. Τελικά, το στοίχημα δεν απέδωσε για την Scuderia και έτσι παρότι αμφότεροι οι πιλότοι της βελτίωσαν τον χρόνο τους, είδαν τις δύο Mercedes να κάνουν το lockout στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Valtteri Bottas να χάνει την πρώτη θέση για μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Βρετανό ομόσταυλό του.
Πίσω από την πρώτη τετράδα, των Hamilton-Bottas-Vettel και Raikkonen, πλασαρίστηκαν οι δύο Red Bull. Οι Κόκκινοι Ταύροι έδειξαν πολύ ανταγωνιστικοί στους πρώτους γύρους τους στο Q3, δεν κατάφεραν όμως να βελτιώσουν αισθητά τους χρόνους τους στην δεύτερη προσπάθειά τους. Μία προσπάθεια που για τον μεν πέμπτο Max Verstappen έγινε με την supersoft γόμα, για τον δε έκτο Daniel Ricciardo έγινε με την soft, όντας κι αυτός ανάμεσα σε όσους ρίσκαραν να διεκδικήσουν την pole με την πιο σκληρή από τις δύο γόμες.
 garagistas[4]
Έβδομος και best of the rest για άλλη μία περίοδο ήταν ο Kevin Magnussen, ενώ πίσω του βρέθηκαν κατά σειρά οι δύο Ισπανοί, Fernando Alonso και Carlos Sainz Jr. Την δέκατη θέση του grid θα καταλάβει αύριο ο έτερος πιλότος της Haas, Romain Grosjean, ο οποίος δεν μπόρεσε στον τελευταίο του γύρο να βελτιώσει όσο ο team-mate του και έτσι έμεινε περίπου 1.5 δέκατα πίσω του.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός πως από τους πρώτους δέκα, εννέα θα εκκινήσουν αύριο το Grand Prix με την μαλακή γόμα της Pirelli, καθώς κατόρθωσαν και προκρίθηκαν με αυτήν στο Q3. Ο μόνος από την δεκάδα που σημείωσε τον ταχύτερό του χρόνο στο Q2 με supersoft ελαστικά ήταν ο Fernando Alonso, που δεν βελτίωσε με την soft για μόλις 0.002s.
Αποκλεισθέντες από το Q2 ήταν ο Stoffel Vandoorne, που ηττήθηκε για άλλο ένα Grand Prix από τον team-mate του, ο εντυπωσιακός Pierre Gasly, στην μόνη εναπομείνασα Toro Rosso-Honda, αφού το μονοθέσιο του Brendon Hartley δεν ήταν έτοιμο για τις κατατακτήριες δοκιμές μετά την σφοδρή σύγκρουσή του με τον τοίχο στο FP3, καθώς και οι δύο Force India που δεν κατάφεραν τίποτα καλύτερο από την 13η θέση για τον Esteban Ocon και την 15η για τον Sergio Perez, τρίτο στο βάθρο του Baku. Ανάμεσα στα δύο ροζ μονοθέσια θα παραταχθεί αύριο ο Charles Leclerc, που με έναν εμφατικό γύρο στο Q1 προκρίθηκε στην επόμενη φάση των κατατακτήριων και πήρε την 14η θέση.
Εκτός από την πρώτη περίοδο έμεινε ο Nico Hulkenberg. Ο πολύπειρος Γερμανός πιλότος με το εξαιρετικό ρεκόρ σε κατατακτήριες δοκιμές, αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο της R.S.17 του και έτσι δεν μπόρεσε να σημειώσει έναν χρόνο που θα του έδινε την πρόκριση για το Q2. Εκτός αυτού, αλλά και του Brendon Hartley που θα εκκινήσει από την τελευταία θέση, έξω έμειναν και οι συνήθεις ύποπτοι, Marcus Ericsson, Sergey Sirotkin και Lance Stroll, με τον τελευταίο μάλιστα να χάνει τον έλεγχο της Williams και να καταλήγει στις μπαριέρες λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας.
katatakthries
Ο αυριανός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16:10 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από την συχνότητα της ΕΡΤ2 όσο και από το Cosmote Sport5HD, με την σύνδεση του δεύτερου να ξεκινά από τις 15:45. Οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση αύριο από την ΕΡΤ2, πριν την έναρξη του Grand Prix, με την σύνδεση του κρατικού καναλιού με την πίστα του Montmelo να ξεκινά από τις 15:00.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!