CarΗellas: GP Ισπανίας: Ο αξιόπιστος κύριος Hamilton

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

GP Ισπανίας: Ο αξιόπιστος κύριος Hamilton

Ο Lewis Hamilton πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην πίστα της Βαρκελώνης, πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της σεζόν και διεύρυνε στους 17 βαθμούς την διαφορά του από τον SebastianVettel. «Δώρο» της Scuderia η δεύτερη και τρίτη θέση στους Bottas και Verstappen αντίστοιχα.
GP Spain
Είναι γνωστό πως όταν ο Lewis Hamilton βρίσκει ρυθμό μπορεί να είναι πραγματικά ασταμάτητος. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε το τριήμερο του Ισπανικού GrandPrix, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να
μην αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του εντός πίστας. Έτσι, μετά την χθεσινή poleposition, πήρε και μια πολύ άνετη νίκη στον σημερινό αγώνα και σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του Vettel, διεύρυνε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία των οδηγών κατά 13 βαθμούς, φτάνοντας την αισίως στους 17.
Μια τέταρτη θέση, στην οποία κατρακύλησε ο Sebastian Vettel μετά την επιλογή της Scuderia να τραβήξει τον Γερμανό για ένα δεύτερο pitstop υπό καθεστώς Virtual Safety Car μετά την εγκατάλειψη του Esteban Ocon με μηχανικό πρόβλημα στα μισά του αγώνα. Οι Ιταλοί φόρεσαν ένα φρέσκο σετ μέσης γόμας στον Vettel, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να του δώσει ρυθμό ικανό να απειλήσει τους προπορευόμενους που έμειναν σε στρατηγική ενός pit-stop και έτσι τόσο ο Valtteri Bottas όσο και ο Max Verstappen κέρδισαν από μία θέση και κατέλαβαν τις θέσεις του βάθρου δίπλα στον Hamilton.
Από εκεί και έπειτα στην πέμπτη θέση περιορίστηκε ο Daniel Ricciardo, μετά από έναν ήσυχο αγώνα όπου δεν μπόρεσε να απειλήσει και να απειληθεί, ακριβώς όπως και ο ‘best of the rest’, Kevin Magnussen, που κατατάχτηκε στην έκτη θέση του grid και την υψηλότερη θέση φέτος για την Haas.
Στην έβδομη και όγδοη θέση βρέθηκαν οι δύο Ισπανοί, που στον εντός έδρας αγώνα τους έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις αμφότεροι, μαζεύοντας έναν ικανό αριθμό πόντων, ενώ ταυτόχρονα οι team-mates τους εγκατέλειπαν και έφευγαν από την Βαρκελώνη με άδεια χέρια. Κι αυτό γιατί ο μεν Stoffel Vandoorne πάρκαρε την MCL33 του με πρόβλημα στο κιβώτιο, ο δε Nico Hulkenberg έπεσε θύμα του ατυχήματος που προκάλεσε στον πρώτο γύρο ο Romain Grosjean, όταν στην προσπάθειά του να επιστρέψει γρήγορα στην πίστα μετά από μια έξοδό του στην τρίτη στροφή, έκανε έναν άτσαλο ελιγμό και έπεσε πάνω στους Hulkenberg και Gasly που δεν κατάφεραν να τον αποφύγουν. Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο τρίτος στο προηγούμενο GrandPrix, Sergio Perez και ο εκ νέου εντυπωσιακός Charles Leclerc, που ξανασκόραρε βαθμούς για την Sauber.
garagistas
Χωρίς βαθμούς έμειναν οι Lance Stroll, Brendon Hartley, Marcus Ericsson και Sergey Sirotkin, οδηγώντας τα τρία πιο αδύναμα μονοθέσια του grid, ενώ στην λίστα των εγκαταλείψεων συγκαταλέχθηκε μεταξύ άλλων και ο KimiRaikkonen, με τον Φινλανδό να εγκαταλείπει για δεύτερη φορά σε τέσσερις αγώνες, με κάποιο αδιευκρίνιστο μηχανολογικό πρόβλημα που σκορπίζει επιπλέον προβληματισμό στο στρατόπεδο της Ferrari, ειδικά μετά την αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο του Φινλανδού μόλις την περαμένη Παρασκευή. Έτσι, μετά τον πέμπτο αγώνα της σεζόν και πρώτο Ευρωπαϊκό, ο LewisHamiltonέχει πάρει ένα σαφές προβάδισμα στην βαθμολογία των οδηγών με 17 βαθμούς από τον SebastianVettelπου ακολουθείστην δεύτερη θέση. Τρίτος με 58 βαθμούς, 20 λιγότερους από τον Γερμανό είναι ο ValtteriBottasενώ στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας έπεσε ο KimiRaikkonen, που έμεινε στους 48. Την πεντάδα κλείνει ο DanielRicciardo, έναν βαθμό πίσω από τον Φινλανδό πρώην πρωταθλητή.
Αναλυτική κατάταξη του αγώνα στη Βαρκελώνη:
GP Ισπανίας
Στους κατασκευαστές, η Mercedes ξαναπήρε κεφάλι στην κατάταξη, φτάνοντας στους 158 πόντους, με την Ferrari πλέον δεύτερη στους 126. Τρίτη η RedBull Racing με 80, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Renaultκαι McLaren με 41 και 40 αντίστοιχα.
Βαθμολογία οδηγών μετά το GP της Βαρκελώνης:
GP Ισπανίας
Το επόμενο ραντεβού της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 24 Μαΐου, όταν πιλότοι και μονοθέσια θα βρεθούν στο μαγευτικό Πριγκιπάτο του Μονακό για τον έκτο αγώνα της φετινής σεζόν. Η δράση θα ξεκινήσει στις 12:00 ώρα Ελλάδας με την Πρώτη Περίοδο Ελεύθερων Δοκιμών και θα συνεχιστεί για όλο το τετραήμερο, μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής, η εκκίνηση του οποίου θα δοθεί στις 16:10.
Σύνταξη κειμένου: Κωνσταντίνος Μπουράμας
Επισκεφθείτε το Garagistas για περισσότερα νέα από τον κόσμο της F1!